Pomoc s určením odrůdy
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 220.31 (?), 1.10.2016 8:43
Když se dívám na fota Glosteru, tak jsou všude víc zbarvené do červena, ty moje jsou sladké i ty zelené. Ještě bych dodal, že i po usladnění jablka změní zelenou barvu ve žlutou. Jesliže to je opravdu Gloster je nějaký velký rozdíl v chuti a sladkostí v porovnaní s Red delicious? Pepa Ch
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 49.58 (?), 1.10.2016 19:53
Pekny, den vrdel by nekdo dle fotek o jakou jde odrudu? Narazili sme na ni na vylete, a jsou opravdu vyborna. Dekuji
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 49.58 (?), 2.10.2016 8:06
Jeste par fotek
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 49.58 (?), 2.10.2016 11:36
Jablka jsou vevnitr od slupky ruzove a smerem jadrinci bile, tak to asi bohemia nebude, vi nekdo?
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 49.58 (?), 2.10.2016 13:36
No jelikoz nejsem odbornik jako vy, dotaz jsem pouze doplnil, v reakci na panovu radu. Jablko uz jsme davno snedli, nenapadlo me ho rozkrojit. Jeste mam jednu fotku.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Ivan Hlavatý - Diamantový Zahrádkář (4384) - 234.112 (?), 2.10.2016 17:12
Pre host 49.58: Len na porovnanie - takto vyzerá pomerne typická Bohemia (foto). Keďže Vaše jablko je výzorovo "bežné", teda guľovité, červené, bez zvláštností v kresbe či tvare, je ťažké určiť odrodu len podľa fotky. V takomto prípade by viac napovedali ďalšie charakteristiky, ako je chuť, vôňa, konzistencia dužiny, veľkosť jaderníka, hmatový pocit povrchu (hladkosť alebo drsnosť šupky, suchosť alebo mastnosť), veľkosť a tvar kalicha a pod. Keďže chuť, čuch a hmat sú zmysly neprenosné fotkou, tak to naozaj nie je jednoduché. A to ponechávam bokom interidividuálnu variabilitu plodov aj z jedného stromu... Najvhodnejšie by zrejme bolo získať ešte jeden plod a dať si ho určiť skúseným záhradkárom vo Vašom okolí. IH
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 49.58 (?), 2.10.2016 17:22
Fajn, dekuji za informaci, tak pristi rok bylo to na dovolene v krkonosich. Pekny den.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|