Plody pod útokem obaleče

Vinšálek - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1862) - 82.212 (?)
31.5.2012 21:07

O Reldanu 40 EC i novém Reldanu 22 EC zde bylo již několikrát v minulosti diskutováno. Reldan 22 EC obsahuje účinnou látku chlorpyrifos- methyl, což je jemnější izomer v SISPO už zakázané účinné látky chlorpyrifos obsažené v přípravku Nurelle D a dříve i v Oleoekolu.

Reldan zdaleka nezabíjí vše živé a proto ho používají i pěstitelé zařazení v SISPO. Jeho nevýhodou je, že je klasifikován jako pro včely škodlivý, a proto by se měl používat v kulturách, kde jsou nějaké květy v době, kdy včely nelétají (ráno, večer, nebo za chladnějšího počasí). Po provedené aplikaci a zaschnutí je už pro včely neškodný, navíc má repelentní účinky a včely se ošetřenému porostu vyhnou.

Daleko horšími přípravky pro ovocné zahrady a sady jsou pyretroidy a přírodní pyretriny. Ty skutečně zabíjejí predátory škodlivého hmyzu a proto jsou v rámci SISPO zakázané.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Paľo. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1739) - 15.27 (?), 31.5.2012 13:53

Ja zas pre zmenu namiesto insekticídov a larvicídov budem striekať jabloňovú stenu Biobitom XL a pridám listové hnojivá Wuxal Kalcium a Paralux. Na konci leta vyhodnotím, koľko jabĺčok bude červivých a koľko škvrnitých.wink

Vinšálek - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1862) - 82.212 (?), 31.5.2012 21:07

O Reldanu 40 EC i novém Reldanu 22 EC zde bylo již několikrát v minulosti diskutováno. Reldan 22 EC obsahuje účinnou látku chlorpyrifos- methyl, což je jemnější izomer v SISPO už zakázané účinné látky chlorpyrifos obsažené v přípravku Nurelle D a dříve i v Oleoekolu.

Reldan zdaleka nezabíjí vše živé a proto ho používají i pěstitelé zařazení v SISPO. Jeho nevýhodou je, že je klasifikován jako pro včely škodlivý, a proto by se měl používat v kulturách, kde jsou nějaké květy v době, kdy včely nelétají (ráno, večer, nebo za chladnějšího počasí). Po provedené aplikaci a zaschnutí je už pro včely neškodný, navíc má repelentní účinky a včely se ošetřenému porostu vyhnou.

Daleko horšími přípravky pro ovocné zahrady a sady jsou pyretroidy a přírodní pyretriny. Ty skutečně zabíjejí predátory škodlivého hmyzu a proto jsou v rámci SISPO zakázané.

host - 62.91 (?), 31.5.2012 23:37

Díky za upozornění, špatně jsem mezi těmi požerky rozlišoval a pak se kvůli tomu čas od času nestačil divit. Pilatce jsem přisuzoval požerky jako na připojeném obrázku, díry s trusem jsem myslel že už je práce obaleče. Milan

Jamieee - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (622) - 167.53 (?), 1.6.2012 9:17

tohle je to, co jsem našel na plodech já

omlouvám se za kvalitu, mobilem foceno :(

co to tedy je?

Vinšálek - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1862) - 82.212 (?), 1.6.2012 21:00

Na obou snímcích jsou plody poškozené pilatkou.

host - 58.114 (?), 1.6.2012 23:01

Já jsem našel nějaké poškozené plody - asi pilatka, není to ale kalamitní. Největší plod na snímku má průměr 15 mm.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz