Padlí, strupovitost, mery, mšice, obaleči, svilušky... aj. v jádrovinách 2025

host - 215.103 (?) 
17.4.2025 21:02

Dobrý den. Děkuji za odpovědi. Nedokázal jsem v prvním příspěvku poslat druhou fotografii. Pihovitost to nebude, ale sklovitost se projevovala v minulých letech. Na těchto jablkách sklovitost není. Tato hniloba se projevuje v menším rozsahu už při sklizni. Skladovatelnost téměř žádná, postupně je odnáším ze sklepa a likviduji. Mirek

Nemoc jabloně
Nemoc jabloně

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 26.158 (?), 18.4.2025 10:45

Krenčeni, nedostatek boru.

KUKY - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (4610) - 2.164 (?), 18.4.2025 16:39
Dnes jsem vyvěsil Deltastop CP pro monitorování letu obaleče jablečného. Nejdříverozkvétající jabloně pomalinku začínají opadávat, ideální čas pro vyvěšení. Bude zajímavé, jak se loňská neúroda jablek projeví v náletu letos.

KUKY - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (4610) - 2.164 (?), 21.4.2025 15:29
Dnes jsem provedl postřik proti pilatkám na slivoních. Mospilanem. Sic to do tohoto vlákna moc nepatří. No, a budu vyhlížet postřik jabloní proti pilatce jablečné. Zase Mospilanem. Za dva, tři dny.

KUKY - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (4610) - 189.248 (?), 23.4.2025 12:46

Mám hotový postřik proti pilatce jablečné, padlí a strupovitosti. Mospilan + Dagonis. Když nelétaly včely. Hrušně jsou odkvetlé, jabloně skoro také. Stříkal jsem tou allegráckou wapkou na baterii a super! Nemám zrovna nejmenší zahradu, ale šlo to rychle. V jedné ruce konev s postřikem, v druhé wapka. Vypadá to nešikovně, ale není. Chce to cvik, nebo to vymyslet jinak (nádoba na zemi, třeba). Nebo na zádech. Pro mě je důležité, že ten celý fórichtung je lehký, netahám kila na zádech. Je to tiché, baterka má výdrž, dá se okamžitě regulovat výkon. Balení má dvě trysky, paprsek a vějíř. Hlavně to má tlak, listy fofrují, postřik se tím dostane i na spodní stranu listu. To růčo moc nejde (brambory). Samozřejmě nesmím stříkat moc zblízka, ale zase tak ostré to není. Na Temu jsem koupil další trysky. Mají tam i ty wapky, na internetu je plno videí. Jinak jsem o tom psal na začátku tohoto vlákna. A paprsek dostříkne cca 4 metry.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz