Ontario a Wagenerovo
|
|
|
|
|
 |
|
 |
 |
|
Jossef - (22) - 33.35 (?), 29.1.2010 18:28
Možná je to úplně jiná odrůda, ja skutečně nevím co je zač, jen se s kolegou domníváme, že by to mohlo být Ontario nebo Wagenerovo. Těch plochých sort zase tolik není. Zítra jablko rozkrojím, vyfotím a ochutnám a dám vědet, co jsem zjistil.
|
|
 |
|
 |
 |
|
Vinšálek - Diamantový Zahrádkář (1862) - 82.223 (?), 29.1.2010 18:36
Kdysi jsem byl přítomen na schůzi zahrádkářů a jeden můj známý tam přinesl na ukázku několik jablek Ontaria. Byly červené a většina z nás mu říkala, aby si nedělal legraci, že to jsou červené Boskopy. Teprve po ochutnání jsme uvěřili, že to jsou skutečně Ontaria.
Byly to plody z přeroubovaného starého stromu - vysokokmenu. Na Boskopské můj známý narouboval Ontario. Vzhledově vůbec Ontario nepřipomínaly, ale chuť byla typická pro Ontario.l
|
|
 |
|
 |
 |
|
Milan Boštička - Stříbrný Zahrádkář (165) - 119.49 (?), 30.1.2010 7:38
Dobrý den. Na fotografii pana Ronyho je bezesporu odrůda Ontario. U této odrůdy existují dvě mutace. Jedna zelená s nepatrným líčkem, kde zelená v době konzumní zralosti přejde do žluté. Druhá mutace je téměř celočervená, lépe řečeno tmavorůžová. Na fotografii je rovněž vidět nevhodný řez této odrůdy, neboť Ontário vyžaduje pravidelný řez s postupným omlazováním. Tímto se zajistí každoroční plodnost s rozložením plodů po celé koruně
Milan Boštička
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
new dawn - Stříbrný Zahrádkář (311) - 176.18 (?), 30.1.2010 1:04
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Jossef - (22) - 33.35 (?), 30.1.2010 9:52
Jablko po rozkrojení má dužinu bílou s nádychem slabě zelené. Po několika minutách slabě hnědne. Chuť po 3 týdnech v bytě je sladko-kyselkavá, velmi dobrá. Menší jablko je vice kyselkavé. Slupka je velmi jemná. Jablka za 3 týdny v teple nemají znaky zesychání.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |