Odrůda Admirál

Mi_Nitra - (31) - 110.16 (?)
15.1.2014 10:59

V najbližších rokoch uvidím ako to dopadne s tým Angoldom, múčnatenie je pre mňa ešte horšie ako pehovitosť.  Fyziologická pehovitost je aj dovod preco sa bojim zasadit Admiral, jeho náchylnosť na pehovitost sa uvadza aj na web stránke UEB.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Paľo. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1739) - 10.51 (?), 14.1.2014 22:20

Vrúble kultivaru Admirál od Libora by mi mali už tento rok priniesť prvé plody. Myslím, že naša teplejšia poloha by mu mala vyhovovať. Som zvedavý na jeho chuť. Na jar chcem prevrúbľovať Angold a Galu chuťovo výraznejšími sortami Merkur, Meteor a novinkou Sapora, ktorá teraz boduje na nemeckých degustáciách. Nad Shalimarom zatiaľ váham. Angold ma každoročne sklamáva chuťou, múčnatením a výskytom fyziologickej škvrnitosti. Nechcem sa stať otrokom striekania. Zmyslom snaženia je pre mňa pestovať to, čo prináša človeku radosť a úžitok, nie starosti a problémy.wink

Mi_Nitra - (31) - 110.16 (?), 15.1.2014 9:55

Tak to s tým Angoldom ste ma veľmi potešili, pred rokom som ho pracne zohnal na MM106.   sad 

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 92.38 (?), 15.1.2014 10:02

Nezoufejte. V teplejší oblasti možná přednosti Angoldu tolik nevyniknou. V horší poloze je to velmi vděčná odrůda.

host - 156.1 (?), 15.1.2014 10:45

Aj v mojej teplejšej oblasti je Angold kvalitný, chuťovo taký lepší stred, bez akejkoľvek choroby, škvrnitosti alebo múčnatenia dužiny.Týmto ma skôr prekvapil tu na fóre vychvaľovaný Braeburn ktorý týmito nectnosťami u mňa na väčších plodoch pravidelne trpí.  Stano

Mi_Nitra - (31) - 110.16 (?), 15.1.2014 10:59

V najbližších rokoch uvidím ako to dopadne s tým Angoldom, múčnatenie je pre mňa ešte horšie ako pehovitosť.  Fyziologická pehovitost je aj dovod preco sa bojim zasadit Admiral, jeho náchylnosť na pehovitost sa uvadza aj na web stránke UEB.

Vinšálek - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1862) - 82.212 (?), 15.1.2014 11:06

Mám 11-letý Angold na M9. Zmoučnatělý plod ve sklepě nebyl nikdy, na hořkou pih. si nevzpomínám, možná v mládí, to už nevím. Má zbytečně velké plody, naopak, oceňuji jeho velkou šťavnatost.

Mi_Nitra - (31) - 110.16 (?), 15.1.2014 13:43

Potešujúce slová...  Šťavnaté jablká sú u nás veľmi populárne, naopak takú Pinovu mi nechce rodina jesť, vraj je suchá a dobrá iba do koláča.

Paľo. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1739) - 229.172 (?), 15.1.2014 18:39

Zdravím Vás p.Miroslav! Angold som nekúpil ako stromček, ale navrúbľoval do koruny Floriny. Preto nie je vylúčené, že vrúble označené názvom Angold a rodiace plody podobné Angoldu, nemusia byť pravý Angold. Takže hlavu hore, nezúfajte! Ale aj tak by som už Angold nechcel. Myslím, že ani skúsená ovocinárka p.Jiřina nezaradila Angold medzi chuťovú špičku. Inak klobúk dole pred odolnosťou Angoldu. Rád by som môj nevydarený "Angold" nahradil chuťovými delikatesami za účelom spestrenia sortimentu najkonzumovanejšieho ovocia. K odrode Pinova: Kto nemá rád aromatické jablká a potrebuje, aby mu pri zahryznutí stiekala štiava po brade, tomu Pinova chutiť nebude. To nič nemení na faktu, že sa svojou originálnou chuťou a výbornou skladovateľnosťou prepracovala medzi významné tržné odrody. Do kríženia Pinovy s Topazom sa tuším pustili aj Střížovice (General 3838?) Ešte k Braeburnu, o ktorom písal Stano: Môj stromček na M9 pochádza z Plantexu. Vo Veselom či Rakoviciach s kultivarom Braeburn Hillwel nemajú problémy. Doma som nikedy na plodoch horkú pehovitosť nezaznamenal. Snímky poslednej úrody som zverejnil vo vlákne Braeburn. Keď mi atraktívne tvrdé plody konzumne dozrejú, ozvem sa.

Mi_Nitra - (31) - 13.77 (?), 16.1.2014 16:08

Zdravím všetkých, tá Pinova má iba niekoľko rokov, v podstate druhá úroda cca 8 plodov, možno sa to časom ešte zlepší,  napriek tomu že je na MM106 má pomerne slabý rast v porovnaní s inými odrodami na MM106, veľmi veľa kvitne, plody sú iba priemernej veľkosti.

Paľo. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1739) - 232.130 (?), 16.1.2014 21:22

Zdravím Vás, pán Miroslav! Dovolím si Vám poradiť: Pretože Pinova pravidelne a bohato rodí, má Vaša jabloň zrejme vyššie nároky na dodanie vyčerpaných živín. Neviem akú máte pôdu, ale verím že harmonickou výživou zlepšíte veľkosť aj kvalitu plodov. Mám Pinovu tiež na MM106. V dôsledku rodivosti sú prírastky dreva menšie ako u iných odrôd na MM106. Pôda je však u nás úrodná, takže napriek slabému hnojeniu mi Pinova vytrvale rodí vyrovnané a dosť veľké plody. Pozrite na vlákno "Odrůda Pinova". V tomto roku mi zarodil vrúbel Pinovy naštepený do triploidného Orionu. Mohutnejší rast podložky sa prejavil aj na plodoch. Plody Pinova na Orionu boli výrazne väčšie ako na MM106.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Kolikovaci pripravek15.11.2024
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz