Ochrana stromkov pred zverou

kema83 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (174) - 200.141 (?)
16.11.2015 17:42

No já si myslim a z me skromně zkusenosti vim, ze pres zimu postačí kralici pletivo okolo kminku. Nejvetsi problémy jsem měl pres sezonu, kdy srnci vytloukají paruzky a pry si i timto značí teritorium. Pri tomto neochrani stromek nic, jen plot a proto jsem si cast zahrady, kde mam nasazené stromky oplotil. Srnci pletivo nadzvednou a kminek ohobluji. I kdyz jsem pletivo připevnil pevne k zemi, tak oholili korunu. Ted budu sadit opet stromy, ale budu to resit tim, ze budu mit vysokokmeny, jejichz kminky o obalim pletivem a upevnim proti nadzvednuti. Do koruny nedostanou.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 49.42 (?), 15.11.2015 17:39, zobrazeno: 3813x

Dobry den, zaujimala by ma vasa skusenost s ochranou stromkov hlavne cez zimu pred vysokou zverou. Samozrejme ze kmienky mam oplotene, len mi ide o hornu cast stromov-korunu, lebo by som bol nerad keby mi ich srny očesali. Konkretne ma zaujima napr. pouzitie hlinikovej folie na končeky stromov, mam novo zalozeny sad, asi 40 stromkov, a tento rok este nebudem riesit celkove oplotenie pozemku, tak by som vas poprosil o nejake rady. Dakujem

host - 243.114 (?), 15.11.2015 18:31
Použijte Aversol

host - 49.42 (?), 15.11.2015 20:37

vdaka za radu, vyzera to dobre, a za pár korún :)

host - 147.46 (?), 15.11.2015 22:15

Manželka používá Stop Z. Tam kde zvěř nemá dostatek různých dřevin k okusu a vytloukání lýčí, jsou tyto prostředky neúčinné! Aby se to změnilo, museli by členové mysliveckých združení zvěř chovat.

host - 243.114 (?), 16.11.2015 8:45
No, my bydlíme na konci vesnice, nad námi pole, les. Na okraji pole spousta mladých topolů a stejně ty bestie chodí vytloukat parůžky na škumpy, které máme deset metrů od domu. Dokud jsme neměli plot, tak chodily i do zahrady u domu. Asi adrenalinoví závisláci...

host - 147.46 (?), 16.11.2015 9:25

Vypozoroval jsem, že srnci potřebují k vytloukání určitý prostor kolem stromku, který si k tomu vybrali. Stačí k tomu velká stébelnatá tráva, Např vysazené vrby kroucené v nízkém trávníku, byly během několika dnů úplně zlikvidované, veškerý nový obrost skončil v útrobách parožnatců. Zůstala jen jedna, co byla vysazena ve vysoké trávě. Nyní ji musíme dát ochranu z králičího pletiva. Červenou řepu mi oholili třikrát, jen pár metrů od baráku.

kema83 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (174) - 200.141 (?), 16.11.2015 17:42

No já si myslim a z me skromně zkusenosti vim, ze pres zimu postačí kralici pletivo okolo kminku. Nejvetsi problémy jsem měl pres sezonu, kdy srnci vytloukají paruzky a pry si i timto značí teritorium. Pri tomto neochrani stromek nic, jen plot a proto jsem si cast zahrady, kde mam nasazené stromky oplotil. Srnci pletivo nadzvednou a kminek ohobluji. I kdyz jsem pletivo připevnil pevne k zemi, tak oholili korunu. Ted budu sadit opet stromy, ale budu to resit tim, ze budu mit vysokokmeny, jejichz kminky o obalim pletivem a upevnim proti nadzvednuti. Do koruny nedostanou.

Jiří II - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (598) - 143.84 (?), 16.11.2015 20:00

Slabý kmínek je potřeba chránit silným kůlem a králičím pletivem. Korunku se mi osvědčilo chránit proutím a smrkovými větvičkami prostrčenými skrz pletivo.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Bojler Ariston - anoda30.3.2025
Bojler Ariston - anoda28.3.2025
Ventilátor na krbová kamna27.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz