Nátěr barvou syntetickým emailem po řezu větších větví jabloní se může?
|
|
|
|
 |
 |
|
jenda11111 - (3) - 144.98 (?) 22.3.2009 15:14, zobrazeno: 15765x
Dobrý den chtěl bych se zeptat jestli můžu zatřít rány po řezu jabloní touto barvou?Děkuji za odpověd.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 3.83 (?), 22.3.2009 18:56
Také užívám Sanatex VS, začal jsem s tím před cca 5-ti lety u lesních stromů.Po zaschnutí má hnědavou barvu a rány nejsou vidět.Velmi dobře se s ním pracuje, není třeba ředit, rychle schne.
Použití na ovocné stromy jsem konzultoval s výrobcem.S úspěchem používám i v ovocné zahradě, potvrzuji antiseptické účinky, na stromy poškozené okusem či vytloukáním lesní zvěří jsem nic lepšího nevyzkoušel-zachránil jsem s ním nejeden kmínek téměř bez lýka. Drobné plodnice hub na prasklém kmeni broskvoně prorůstají ale nátěrem i nadále-asi moje chyba-nedostatečně očištěný podklad.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 3.83 (?), 22.3.2009 19:49
Děkuji za dodání odvahy, vyzkouším být větší kruťas!
Sanatex mi zachránil řadu švestek a jabloní i jedlí, javorů a modřínků s minimem lýka (taky zbývaly proužky cca 1-2 cm) po vytloukání svědícího paroží srnců. Mimochodem, lesníci tvrdí, že nejlepší preventivní nátěr a druh oplocenky proti okusu a vytloukání je kulovnice. To se ale spoustě zdejších čtenářů nebude líbit. Kdo má zahradu u lesa a naučí se mu tam chodit srnec na jahody apod. tak ví, že onen chlupáč dokáže přeskočit i 1,8m vysoký plot z místa bez rozběhu. To je pak natírání bez konce.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 91.21 (?), 22.3.2009 19:12
Používám léta bílou fermežovou barvu s dobrým výsledkem, lepší než latex.Smícháním s dřevěnými pilinami i na plombování na starých stromech.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |