Najlepšie odrody, celkovo, všeho chuť
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 145.36 (?), 23.10.2015 14:49, zobrazeno: 19136x
Dobrý den, chystám sa prikúpiť zopár ovocnych stromkov, nieco uz mam asi 30 ks, ale zaujímal by ma názor pestovatelov s konkretnymi odrodami, ak by mali zostavit rebricek,-2-3-4 ks z kazdeho druhu ovocia-konkretne co som tu vyčítal, tak sa chystam este prikupit z jablk nemam letne - Julia, dalej Merkur, Melodie-4 rocny syn ma cukrovku, len neviem ci mu budu chutit, Admiral, Sirius, z hrusiek mam Wiliams-cervenu, konferenciu, chcem este Lucasovu, Nashi-vraj po opici to najlepsie :) Broskynu Flamingo, mam Redhaven, zo sliviek chcem urcite Hanitu, Tophit, Hagantu, Katinku, zatial mam Toptaste a Empres, z orechov mam Jupiter a Seifersdorfsky este mozno Mars, ktory mi uschol a červenoplody Sychrov, mam aj marhule Bergeron, Pinkcot, Goldrich a vela drobneho ovocia. Len ma zaujíma co je u vas z jednotlivych druhov ovocia TOP, aj z drobnych ovocí, nemusi byt konkretny nazov, stací druh. Dakujem
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 248.101 (?), 23.10.2015 19:47
V tom výčtu vám chybí nějaká třešeň, višeň, ryngle... Nevím jestli v "drobném ovoci" máte muchovník. Lída
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 145.36 (?), 24.10.2015 7:49
ceresnu mam Kordia a od suseda zastepenu nejaku odrodu. ryngle nemam, ale chystam sa zastepit z domu kde mame zelenu a Althanovu. Visne mam asi 4 Debreceni botermo 2ks, Groniasta z Ujferhetoi, Lutowka. Z drobneho ovocia mam aronie, schizandra, rakytniky aj muchovnik, ale zatial bez plodov, jostu, maliny, ribezle, egrese, goji, cucoriedky,...Ten Suncrest si nastudujem :)
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 178.235 (?), 24.10.2015 17:51
Když je dost místa a hlavně chuť plody zužitkovat (což vždcky není!),pak určitě ve výčtu chybí vinič a nejen moštový.O tom by mohli poradit mnozí.Ale hlavně pěstitelé těch konzumních a rezistentních odrůd.Kolik tam je nepřeberných celoročních odrůd! Nicht Wahr, Daria? AB
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 145.36 (?), 25.10.2015 10:01
Z vinicov by som chcel tiez nejaku odrodu, okrem tej co mam, modra odroda, chutovo vinikajuca, ale drobnejsie plody a neviem co je to za odrodu, ale rastla popri chalupe, tak som ju presadil, viacej kuskov z nej. Ale chcel by som zasadit nieco dost rezistentne a bezsemenne, aby to bolo aj na víno aj na konzum, bezsemenne a dost sa mi pozdavaju tie ruzove odrody, taky kompromis. Len je strasne vela odrôd. A zajtra sa chystam do Veseleho pri Piestanoch do plantexu, a neviem ake ponukaju odrody, na nete to nemaju, tak sa rozhodnem asi na mieste :)
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 178.235 (?), 25.10.2015 16:56
Osvědčil se mi nenáročný bílý Prim (syn.Palatina) a modrý Sevar, obě dvě jsou skoré odrůdy na chuť aj na víno.Jsou sice s peckami, ale bez postřiků. AB
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 234.162 (?), 23.10.2015 20:47
Z broskýň si určite kúpte SUNCREST. Dozrieva 20 dní po REDHAVENE.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 248.101 (?), 24.10.2015 12:53
Také by jako pozdnější šla nektarinka Venus, dozrává začátkem září. Lída
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 234.231 (?), 24.10.2015 19:40
Pani Lído ako sa vám darí pestovanie nektarinky VENUS? V akej nadmorskej výške ju máte zasadenú?Nepraská vám po dažďoch? Ďakujem Jano
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 248.101 (?), 25.10.2015 12:10
HK - 230 m n.m.
Koupená ze Strážnice, roste pěkně, letos jsem ji musela dost protrhat, protože jsme měli málo vody, ale přesto plody velké, chutné, šťavnaté a bylo jich dost. Snad jen oproti Redhaven má silnější slupku, ale aspoň není tak choulostivá při transportu. Nepraská ani přes letošní "nárazové" zalévání a její pozdní zrání mi vyhovuje, protože mám ještě broskev Redhaven a takto je spotřeba v roce pěkně rozložená. Letošní fotky jsem bohužel ještě nestáhla, jinak bych je přiložila. Lída
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|