Moštovací sada (drtič a lis jablek) k zapujčení



host - 178.235 (?)
2.9.2015 10:21

Odšťavňovač mám, kdysi se prodával jako hliníková souprava.Je to jen na malé množství a dost dlouho to trvá, než horký produkt vydá(pro maliny, ostružiny).Pro větší množství je klasický postup (drcení, lisování a příp.sterilace) časově úspornější. AB

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
         
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18317) - 67.66 (?), 1.9.2015 22:47

Parní odšťavňovač sice odšťavní cokoli, ale na jádrové ovoce se nepoužívá.
1. Obvykle je jablek a hrušek tolik, že jeden hrnec by nic neřešil
2. Šťáva je naředěna vodou z páry. To u bobulového ovoce nevadí (beztak se musí ředit), u jablečného moštu však ano
3. Teplota páry převyšuje pasterizační teplotu, takže hotový mošt chutí připomíná šťávu z kompotu.

      
host - 178.235 (?), 2.9.2015 10:21

Odšťavňovač mám, kdysi se prodával jako hliníková souprava.Je to jen na malé množství a dost dlouho to trvá, než horký produkt vydá(pro maliny, ostružiny).Pro větší množství je klasický postup (drcení, lisování a příp.sterilace) časově úspornější. AB

         
host - 165.49 (?), 2.9.2015 13:09
Parní odšťavovač je vynikající věc. Jen to chce mít zahradní pec, těch odšťavovačů když tak víc a nepatlat se s tím v kuchyni na sporáku. Z bobulovin a z měkkých plodin se tak dá při správném postupu díky "filtraci" přes vrstvu ovoce a cukru získat krásně čistá šťáva. Nevýhodou je její oxidace a teplota. Naproti tomu částečné naředění u takových šťáv vůbec nevadí. Při klasickém lisování by byly moc husté a kyselé. Rafael.
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika