Hledám i v zahraničních pramenech, vím, že v Polsku je údajně velmi oblíbená, ale kvalitní pomologický popis nebo praktické zkušenosti v našich podmínkách jsem nikde nenalezl. Přitom chuťově jde ještě teď o dobré jablko a pokud se osvědčuje v Polsku...
Ja mám zatiaľ jednoročný stromček, ale ten som začal zháňať hneď potom, ako som tieto jablká prvýkrát jedol. Boli krásne veľké červené a vynikajúcej chuti. Sám som zvedavý, aké budú u mňa na záhrade.
rád bych trochu oživil tohle vlákno. Také jsem sháněl nějaké informace, podle polských webů je to spíše slabě rostoucí odrůda, která se v Polsku prodává na bujněji rostoucích podnožích.Odrůdu jsem před měsícem koupil (na Slovensku) a byl jsem trochu překvapen, že stromek dorazil na podnoži M9.
Bohužel jsem nic nezjistil o odolnosti odrůdy - je to prosím rezistent?
Odroda Ligol je jedna z najlepších čo mám v záhrade vrele odporúčam.Ostatné odrody Angold, Goldstar,Melodia, Florina,Onthario, Pinova,Rubinola, Red Delicius Selena, Topas atď.Pekný deň.
před tydnem jsem si je koupil v obchodě.Někdo tu píše, že jsou červené, moje byly zelenožluté, chutné.Moje představa byla, že jsou lepší.Zkusím ještě ten vitos.ligol asi sázet nebudu ač není špatné
Mladý stromek jabloně Ligol na podnoži M 26 vysazený v r. 2009 letos poprvé zaplodil 5 ks obrovských nádherných plodů, které jsem dnes sklidil. Chuť zatím nevím, velikost každého jablka je na výšku i šířku mezi 80 – 90 mm a váha 240 – 305 gramů.