Malá jablka
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 200.227 (?), 4.10.2010 22:41, zobrazeno: 11343x
Letos jsem měla na většině stromů malá jablka. Přitom stromy byly běžně zalévané, přihnojené... Chápala bych to, kdyby jich byl na stromě nadbytek a dostatečně se neprotrhaly, ale bylo jich celkem přiměřeně. Čím to může být? A co udělat příští rok, aby byla úroda větší?
|
|
 |
|
 |
 |
|
tomast - Zlatý Zahrádkář (572) - 244.4 (?), 5.10.2010 7:24
Řekl bych, že se na tom podepsal mimořádně blbý rok a drobná jablka jsou problém i většiny mých jabloní.
Asi bych z tohoto roku nedělal žádné velké závěry -ale hlava mi to taky nebere, mám stromky, na kterých byla třeba 4 jablka, vláhy bylo víc než dost a nyní mají třeba 2cm v průměru...
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Vinšálek - Diamantový Zahrádkář (1862) - 82.212 (?), 5.10.2010 11:03
Já si na velikost plodů v letošním roce nemohu naříkat. Např. i ten loni kritizovaný Topaz i přes bohatou násadu má plody střední velikosti. Nádherně veliké a vybarvené plody měly nebo částečně ještě mají odrůdy Angold, Jonalord, Jonagored a Delor velikostí i vybarvením předčil Rubíny. Na malé plody si nemohu stěžovat i u pozdních Sirius, Goldstar a Melrose.
Drobné plody má letos Opál, přeplozená Selena a část plodů i Rubinola.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 155.121 (?), 5.10.2010 14:00
Já si taky nestěžuju. Úroda je veliká a jablka taky. Část jablek půjde hned do moštu, protože je nestačíme sníst během zimy. HK KUKY
|
|
 |
|
 |
 |
|
tomast - Zlatý Zahrádkář (572) - 244.4 (?), 5.10.2010 10:55
Ty Jonathany u mně taky budou zachraňovat situaci, u nich je stav víceméně v normálu a navíc loni pauzírovaly.
Jadernička (přes 60 roků bude mít taky) má drobné plody, normálu se blíží Golden (ten letos překvapil svou odolností) a vizuálně nejlepší plody má Rosela, která mi letos poprvé zaplodila - škoda jen, že ta chuť nejde ruku v ruce se vzhledem...
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 200.227 (?), 5.10.2010 19:01
Díky za uklidnění, že to nemusí být pěstitelská chyba a třeba může být příští rok líp.:-)
Pro ostatní - dotaz nezněl jak máte velkou úrodu, pochlubte se. :-)
|
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|