Lysice 2018
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 94.41 (?), 3.12.2018 11:17
Dobrý deň, Ak by sa jednalo o kríženca Topaz a Pinova tak by to už nebola sesterská odroda Admirála (Mira a Bohemia). Myslel som že General je to isté kríženie ako Admiral iba s trošku iným výsledkom. Nejak tak som to vtedy pochopil. Uvidíme čas možno prinesie podrobnejšie údaje.
|
|
 |
|
 |
 |
|
Ivan Hlavatý - Diamantový Zahrádkář (4384) - 113.117 (?), 3.12.2018 12:35
94.41: Netvrdím že je to s tým krížením určite tak, ale niekde som to čítal a zostalo mi to v pamäti (možno niekde tu na fóre). Nejaké informácie o odrode General sú ale akoby "utajené", možno by bolo najlepšie spýtať sa priamo v Střížovicích. Holovouští sa tiež s propagáciou svojich odrôd nepretrhnú.
Je to veľký kontrast (teraz nehovorím o Generálovi, ale všeobecne o českých odrodách) čo sa týka marketingu a reklamy v porovnaní so zahraničím. Máme tu bezproblémovo dostupné informácie o rôznych nových odrodách z ďalekej Austrálie či Nového Zélandu (čo je úplne v poriadku, slúži to protinožcom ku cti že ich propagujú), o záplave klonov Galy, Fuji, Red Del. atď. ani nehovoriac, ale české odrody akoby boli zatajované, resp. je tam možno skôr snaha predať ich licenciu na západ a niečo z toho vyťažiť finančne - viď Lucy? (čo ale tiež asi musíme chápať, len ako hobíkovi mi to príliš nekonvenuje). Viď aj odrody pána Kumštu či Buzrlu, zmienky o nich treba hľadať mikroskopom. IH (P.S.: Keď budú výsledky degustácie z Lysíc 2018, prosím tých čo tam boli aby nás s nimi oboznámili tu na fóre).
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Jiří II - Zlatý Zahrádkář (598) - 120.64 (?), 18.12.2018 18:07
Moje hodnocení chuti se s celkovým hodnocením shoduje u odrůd Admiral a UEB 481 (UEB genotyp x Goldrush) Naopak se neshoduje u odrůd Sirius(o jeho podivné chuti jsem se již zmínil dříve) a Melrose, které jsem hodnotil niže. Výše jsem hodnotil Opal, Lunu, Rubelit, Topaz a Rubín.
Jestli si dobře vzpomínám, tak o UEB 481 hovořil p.Zima v tom smyslu, že je to odrůda, která vyžaduje teplé polohy.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|