Lysice 2018
|
|
|
|
|
 |
|
 |
 |
|
Jiří II - Zlatý Zahrádkář (598) - 120.64 (?), 29.11.2018 9:42
Včera jsem tam byl. V sálu bylo letos dokonce několik volných míst. Za sebe mohu říct, že organizace celé akce byla bezvadná. Anonymně byly degustovány a hodnoceny vzorky 50 odrůd, názvy odrůd byly známeny dodatečně. Chuť a stav některých odrůd byly zřejmě ovlivněny letošním suchem.
Moje postřehy: Topaz nebyl vůbec kyselý, Bohemie byla přešlá, Sirius chutnal tak podivně, až jsme se u stolu shodli na tom, že muselo dojít k jeho záměně s jinou odrůdou. Mým osobním vítězem degustace byl Admiral. Nad chuťovým průměrem přečnívali Rubelit, Opal a jedna odrůda zatím bez pojmenování, jen UEB a číslo, které jsem si však nezapamatoval.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář (18316) - 92.238 (?), 29.11.2018 11:09
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 168.81 (?), 29.11.2018 19:11
Koukám a žasnu, Hliník se doopravdy odstěhoval. S lítostí. Není to škoda?
Asi né. Jednoduché org. sloučeniny s OH jsou tedy víc kůl. JG
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Mittwoch - Stříbrný Zahrádkář (312) - 48.49 (?), 29.11.2018 23:01
Primo placene agentstvi!;-)
Pozitiva Admirala (chut, konzistence, skladovatelnost, krehkost, stavnatost, extremni shelf life, nenarocnost) i negativa (extremni sklon k horke pihovitosti, kratsi stopka, plody ve shlucich na delším dreve, trzne neatraktivni tvar a barva plodu) jsou dobre znamy a zde casto diskutovány. Nevidim nic spatneho na tom, pokud ma nekdo za srdcovku Coxku a chce se s ni piplat, stejne jako pokud se chce nekdo prat s nectnostmi Admirala. Dle me za to stoji. A kdo neveri, at si kousne v kvetnu do plodu s obycejneho sklepa. :-D
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |