Letní odrůdy jabloní - jakou si vybrat?
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 2.142 (?), 3.9.2007 21:49
Pochopil jsem dobře, že máte na zahradě letní odrůdu Český ráj? Bratr kdysi přivezl od Loudy st. rouby a narouboval je, bohužel na strom, který teď odchází a rouby už z něj nejdou vzít. Rok co rok plodil krásná jablka a podle mého názoru nejchutnější, jaká v tomto období jsou k dispozici. Nebylo by možné požádat o rouby vás? Děkuji.
v.suchy
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 2.142 (?), 4.9.2007 21:07
Děkuji za ochotu a docela určitě se - raději na jaře - ozvu.
V.Suchý
|
|
|
|
|
|
|
host - 37.85 (?), 26.9.2007 12:28
Dobrý den, nedá mi, abych se nepřipojila. Mám výborné zkušenosti s odrudou Mantet - dozrá vá asi týden po průsvitném. Červené líčko, lahodná chuť, výrazné aroma. Velké plody, pravidelně rodí na čtvrtkmenu. Při skladování nemoučnatí a vydrží až 3 týdny. Není náročná na půdu. I v letošním enormně suchém roce velice štěvnaté plody. Mohu jen doporučit.
Dagmar Hrubá, Brno
|
|
|
|
|
|
|
host - 204.1 (?), 26.9.2007 16:01
Mantet trpí strašně strupovitostí unás je nadmořská víška 450m a vlhko bez postřiků nedopěstujeme žádné jablka tohoto druhu hnijou na stromě chutově by byli dobrá ale neni znich nic. Letos nebyla strupovitost tak trochu byli v loni zhnili všechny.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 88.61 (?), 26.9.2007 20:13
Dovolím se připojit k diskusi s návrhem na starší odrůdu Mio - chuťové též velmi dobrá a proti strupovitosti odolná.
Lucas
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 79.90 (?), 29.9.2007 10:19
Letní odrůda je dobrá Julie