Kombinovaný postřik

Venca z Vysočiny - (14) - 252.39 (?)
24.5.2014 17:48

Bydlím na Vysočině, kde fouká 300dní v roce vítr, takže mi nezbývá většinou jiný čas na ošetření, než chvilku ráno. No, a to je ten problém s rosou. Někde jsem kdysi zaslechl, že je možno přidat do jíchy třeba jar.Že potom postřik jakoby lépe,,drží". Co si o tom myslíte? Ještě doplňující otázka- jak dlouho po aplikaci by nemělo pršet? Děkuji!!

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
Venca z Vysočiny - (14) - 252.39 (?), 24.5.2014 16:36, zobrazeno: 4159x

Chci se zeptat, zda je možné smíchat Delan a Calipso na jednu dávku postřikovače a ošetřit tak jabloně? Jde mi hlavně o to, zda se některý s přípravků tímto neznehodnotí a pak následně nezabírá!!?? Je možno provézt postřik na mokré orosené listy? Možná hloupé dotazy- omlouvám se, jsem začátečník.

Za případné reakce děkuji!

Vinšálek - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1862) - 220.242 (?), 24.5.2014 16:58

Fungicid Delan s Calypsem aplikovat lze. Je to tzv. tank- mix, zkratka TM. Míchá se to přes vodu. Nejprve se postřikovač naplní do 1/3 vodou, nalije jeden přípravek, promíchá se a vloží další přípravek. Pak se postřikovač doplní na stanovený objem vody a před aplikací důkladně promíchá.
Na mokrý list by se aplikovat nemělo. Je nebezpečí významné snížení účinnosti, protože aplikovaná jícha se na listu neudrží a sjede pryč.

Venca z Vysočiny - (14) - 252.39 (?), 24.5.2014 17:48

Bydlím na Vysočině, kde fouká 300dní v roce vítr, takže mi nezbývá většinou jiný čas na ošetření, než chvilku ráno. No, a to je ten problém s rosou. Někde jsem kdysi zaslechl, že je možno přidat do jíchy třeba jar.Že potom postřik jakoby lépe,,drží". Co si o tom myslíte? Ještě doplňující otázka- jak dlouho po aplikaci by nemělo pršet? Děkuji!!

Roman-Lesnictví a dř - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (215) - 209.12 (?), 25.5.2014 0:12

Ano, jako nouzovku lze jako smáčedlo Jar použít. Doporučuji Vám si koupit kvalitní organosilikonové smáčedlo nové generace Silwet Star.

Jak dlouho by po aplikaci nemělo pršet by mělo být uvedeno na etiketě přípravku. Z Vaší kombinace, nebo-li tank mixu vyberte přípravek s delší dobou náchylnosti na déšť. Některým přípravkům stačí pouze několika minutové zaschnutí a některé potřebují na dokonalé příjmutí rostliny až několik hodin.

Ve Vašem případě by měla stačit hodina na menší dešťovou přeháňku. Pokud budete vědět, že má být deštivo, tak neošetřujte. Ušetříte si čas a peníze.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků8.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?7.3.2025
Obložení bazénu7.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?6.3.2025
Škarabání staré malby11.2.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz