Jsem rád, že nejsem sám, kdo nedá na chuť odrůdy Jazz dopustit. Mám ji na zahradě asi 8 let. Jedná se pravděpodobně o klubovou odrůdu. Odrůda je náročná na polohu a délku vegetace. Já ji sklízím ve středních polohách velmi pozdě, až koncem října. Skladuji minimálně do dubna. U mne je jablko menší velikosti / průměr 7 cm / i při pečlivé probírce. Tvar ploše kuželovitý. Při sklizni červeno zelené, na skládce zežloutne. Stopku má krátkou. Stopečnou jamku má často zalitou svalcem. Jako ostatní novozélandské odrůdy není rezistentní ke strupovitosti. / Na Novém Zélandu prý tuto chorobu nemají /. Zatím u mně nijak strupovitostí netrpí. Udržuji však korunu velmi řídkou. Dužnina je pevná, trochu mi připomíná Kiids Orange Red, ale výrazně aromatická, připomínající mi tropiclé ovoce. Chuť je výraznější, než u Kanzi. Možná, že v teplejších polohách budou plody větší. Mám ji na podnoži M9. Ještě chci vyzkoušet zlepšovák Josefa Buzrly, kdy na M9 naroubuje vložku Rezisty. Na to dám Jazz. Takové mezištěpování má zvětšovat velikost plodů naštěpované odrůdy. Pokud by to opravdu fungovalo, tek by Jazz neměl chybu. Tato odrůda si zaslouží důslednou agrotechniku a závlahu v době sucha. M. Přasličák