Jak ostříhat 2-leté jabloně? viz foto
|
|
|
|
 |
 |
|
evka.bendova - Bronzový Zahrádkář (58) - 106.122 (?) 22.3.2011 15:43, zobrazeno: 15670x
Poradí mi prosím někdo jak ostříhat 2-leté jabloně? Na 1.obr. je Rubinola, na 2.a 3. Red Jonaprice. Red Jonaprice je hrozný, má jen 2 kosterní větve, žádný terminál, vůbec se nám nepodařilo vypěstovat korunku. Dá se to ještě zachránit nebo ji mám rovnou "vyškubnout"? Ani nevím jak ta odrůda chutná... Díky za každou radu. Eva
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
evka.bendova - Bronzový Zahrádkář (58) - 106.122 (?), 28.3.2011 12:15
Díky Rony, po střihu je stromek úplně jiný, může ještě mít dotaz? stromek 1:Co znamená udělat nový náhradní terminál? Pokud nejstrmější větev odkloním (jak jste psal), odkloním vlastně terminál..., jak mám udělat nový? To mám některou z dalších kosterních větví nějak vyvázat ke kolmosti?...možná to špatně chápu..
Stromek 2: Dodávám další fotky, ale kvalita je myslím ještě horší, buď tam mám sluníčko nebo zelené pozadí a stromek je tam dost nevýrazný... Stromek tvoří opravdu jen taková obrostlá vidlice:-(Asi bych ho střihla někde hodně hluboko, aby se vytvořili nové kosterní větve, ale kde? Moc děkuju:-)
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|