Můžete nyní. Zaškrcení silným drátem - pozor na zaříznutí, kroužkování nožem - vyříznout neúplný prstenec kůry a zavoskovat. Zábrana odvodu asimilátů z koruny by se měla projevit větší květní násadou - těch, co pokvetou až v příštím roce, ovšem.
Mám dnes již 5.letou naroubovanou jabloň (odůrda Starkrimson).které dosud ani jednou nezakvetla. Stromek přitom pěkně roste - asi 180cm, větve jsem vyvazoval horizontálně.Stejně naroubovaný 2.stromek přitom poloviční opakovně plodil. Oba jsem získal do známého-amatéra sadaře, jsou roubované prý na vegetativní podnoži. Myslíte, že má cenu dále čekat, či stromek vyhodit a raději koupit nový? Či provést nějaké zásahy na podporu kvetení?
Můžete nyní. Zaškrcení silným drátem - pozor na zaříznutí, kroužkování nožem - vyříznout neúplný prstenec kůry a zavoskovat. Zábrana odvodu asimilátů z koruny by se měla projevit větší květní násadou - těch, co pokvetou až v příštím roce, ovšem.
Dobrý den, prosím o radu. Mám již asi 6 let okrasnou jabloň převislou bohužel nevím přesný název a stále nekvete. Poraďte mi co s ní? Nebo to je normální? Díky za rady
Tak mladá jabloň se jistě plozením vysílila atak nenasadila znovu na květ v omezeném prostoru květináče, přihnojit a uvydíte příští rok poznáte to také podle letošních přírůstků jestli má dosti živyn také záleží na řezu.
Diferenciaci květních pupenů ovlvňuje několik faktorů
Květní pupeny vznikají v létě předešlého roku. Proti působí přílišná násada, nedostatečná výživa. Pro vytvoření kv. pupenů je třeba, vhodný poměr mezi plody a listovou plochou. Přispívá i sušší období v létě (ale s mírou) dusíkaté hnojení - jen ve správnou dobu, fosfor,
Negativně poůsobí auxiny a Gibereliny. Je možmé pro kompaktnost a větší násadu postříkat přípravkem jako je CCC, daminozite ap.
Řez má ten význam, aby stromek nezababčil. Udržuje rovnováhu mezi růstem a plodností. Letní řez je lépe provádět v srpnu (okolo 10.)