Jabloň na M9
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 150.228 (?), 9.4.2009 15:20, zobrazeno: 22838x
Dobrý deň!
Zháňal som jabloň Topaz, bohužiaľ bola všade okolo len na M9. Ja by som ju ale potreboval vysadiť na suchší a zatrávnený pozemok na kopci. Teraz mám dilemu - má zmysel sa pokúšať ju "adaptovať" na tieto podmienky, alebo je jediná možnosť zasadiť ju do záhradky k domu a zobrať další rok vrůbeľ k zaštepeniu trebárs na kúpenú MM106 alebo vlastnú plánku?
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 122.179 (?), 10.4.2009 13:17
Já pěstuji jablůňky v zatravněné zahradě dokonce na podnoži JTE-E. Samozřejmě na kypřeném záhonu dobře zásobeném živinami.Hryzce zatím nemám, chodí k nám kočka.Navíc na vysoké túji sídlí celou zimu kalousové.A máte vidět, kolik hlodavců spořádají za den.Teď už někde hnízdí, přiletí až na zimu. AB
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 122.179 (?), 9.4.2009 20:53
Pokud netrváte tolik na zákrsku, založte si Topaz-polokmen tím, že "utopíte" místo srůstu do země.Zpočátku bude mít vlastnosti jako na M9 a za několik let se z ní stane klasický polokmen(podnož M9 odumře).Musel byste ale počítat dopředu s většími prostorovými nároky.Měl jsem pár takových stromů a rodily plynule, bez přestávky.Jen objemově mírně přibraly.Ale to byl jen můj pokus a spíš zvědavost.Dnes už mám jen jednu takovou jabloň po dvaceti letech.K pokusu jsem použil méně vzrůstnější druhy jabloní. AB
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 122.179 (?), 9.4.2009 22:26
Přeju hodně úspěchů, Topaz by měl vyjít, i když jde o krkolomnost, za kterou se omlouvám. AB
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 180.2 (?), 28.10.2009 20:39
Dobrý den. Já bych to určitě zkusil. M9 sice koření mělce, ale poměrně snadno, takže směle do toho. Ten výmladek na té fotce je dle mého úplně v pohodě. Na podobné se v ovocných školkách roubuje v zimě zcela běžně. Pokud i ty naroubované budou mít podobné kořeny, tak je jen zasaďte trošku hlouběji a uvidíte jak to dopadne. Stanislaw
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|