Jablko roku
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 82.2 (?), 11.1.2010 8:18, zobrazeno: 26794x
Dobrý den,
neví někdo kompletní pořadí degustace z Hořic 2010, všude se píše jenom o vítězi-jabku Major, další pořadí by mě zajímalo taky, na internetu jsem jej ale nenašel.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář (18316) - 65.50 (?), 11.1.2010 11:13
Mohu je poslat mailem, změnit formát, aby se to dalo přiložit na fórum, neumím.
Určitě bych se ale výsledkem degustace neřídil při výsadbě. Při ochutnávce hraje roli mnoho faktorů - jak je která odrůda v tu dobu zralá, v jakém pořadí se vzorky degustují a taky kritéria, podle nichž se výsledky bodují. Angold, který se umístil jako třetí, mám rád, neboť má velké, pěkné plody, je plodný, nenáročný na prostředí a rezistent. Ale chuť není jeho nejsilnější stránka. A vida, jak se umístil. Naopak vyhlášené lahůdky skončily vzadu. Rubín 30,, Braeburn 38., Gala 41. a Chery Cox dokonce 45. - poslední!
|
|
|
|
|
|
|
Wimpi - Diamantový Zahrádkář (2112) - 44.75 (?), 11.1.2010 13:16
Děkuji Vám, za příznivou zprávu. Zveřejnění výsledků z degustační soutěže by bylo nejlepší provést vložením odkazu na příslušné webové stránky této soutěže, samozřejmě, pokud takové stránky existují. Pokud neexistují, pošlete prosím ten soubor(-y) na moji mailovou adresu vapenik@montekord.cz. Pokusím se to sem nějak umístit, či jinak zpřístupnit.
Co se týká té mé inspirace výsledky této soutěže pro výběr nových stromků, tak samozřejmě nehodlám tupě zasadit vítězné odrůdy. Chtěl jsem jenom získat další doplňující informace, která mi napomohou k výběru těch "nejoptimálnějších" odrůd pro podmínky naší zahrady (a nejsou to podmínky nijak lehké). Proto mě také mj. zajímají nejen výsledky z loňského ročníku, ale i ročníků předešlých. Prý ta soutěž už má asi čtyřicetiletou tradici...?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 171.155 (?), 11.1.2010 20:36
Zdá se, že resistenty moc úspěšné nebyly, zvláště po chuťové stránce. Vzhled holt není nejdůležitější- pokud pěstujete jablko pro vlastní potřebu!
Lucas
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|