Jablko Red Devil
|
|
|
|
Rosťa 1 - Stříbrný Zahrádkář (281) - 185.4 (?) 29.3.2013 16:27
Pan P mne pochopil.Pan Vyslouzil ne.Abych pravdu rekl, cekal jsem jeho odpoved v tomto zneni.Nejsem odbornik, ale amater sadar a pokud se chci neco dozvedet, tak proste hledam a zjistuji k danemu tematu co nejpodrobnejsi a pokud mozno objektivni informace.Nekdy hledam dost tezce urcitou souvislost a logiku u prekladu.
Genetický algoritmus (GA) je heuristický postup, který se snaží aplikací principů evoluční biologie nalézt řešení složitých problémů, pro které neexistuje použitelný exaktní algoritmus. Genetické algoritmy, resp. všechny postupy patřící mezi tzv. evoluční algoritmy používají techniky napodobující evoluční procesy známé z biologie – dědičnost, mutace, přirozený výběr a křížení – pro „šlechtění“ řešení zadané úlohy.
ZRZAVÝ, Jan, David Storch, Stanislav Mihulka Jak se dělá evoluce : od sobeckého genu k rozmanitosti života. [s.l.] : Paseka, 2004.
Tady si vyberte jaky postup uprednostnili na Novem Zelandu a jaky v Anglii.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 213.108 (?), 29.3.2013 8:36
Obrazkom na webstrankach by som velmi neveril, mnohokrat su to tzv. "ilustrativne".
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář (18316) - 92.38 (?), 29.3.2013 11:50
Byla slechtena selektivnim vyberem o proti Novozelandskym "cervenym jablonim",ktere jsou slechtene genetickym krizenim
Hmm, to je informace hodná tvůrců ovocnářských katalogů.
"Selektivní výběr"a "Genetické křížení" - to je něco jako napsat: "Mám syna a je to kluk!"
Neznám jiný způsob křížení než genetické a po každém křížení vždy následuje selekce (výběr) těch dceřiných odrůd, které má smysl dál zkoušet a pěstovat. Takže pomineme-li pupenové mutatce a ozařování množitelského materiálu, tak nové odrůdy vznikají křížením (náhodným nebo cíleným) a následnou selekcí potomstva. Co je mi známo, manipulací s genomem dosud žádná nová odrůda jablka nevznikla.
|
|
|
|
|
|
|
host - 182.227 (?), 29.3.2013 12:54
Příspěvek pana Krulikovského jsem chápal tak, že záměr novozélandských šlechtitelů je vyšlechtit přímo jablko s červenou dužinou, evropští šlechtí s jiným záměrem a když se náhodou v selekci podaří najít jablko, kromě jiných, právě s takovouto dužinou, tak je to jen dobře.Jestli to nějak takto podobně p.Krulikovský myslel, moc jinak to napsat nemohl a není důvod znehodnocovat takovouto informaci.P
|
|
|
|
|
|
|
host - 92.38 (?), 29.3.2013 13:14
Pan Krulikovský si informaci jistě nevymyslel, příspěvek nebyl namířen proti němu a je jistě dobré, že se o ty údaje podělil. O úrovni zdroje z něhož čerpal to ale cosi vypovídá, nehledě na tautologizmy v textu. Jestli odrůda vznikla křížením cíleně nebo stejným postupem náhodou, v tom kvalitativní rozdíl opravdu nevidím.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Rosťa 1 - Stříbrný Zahrádkář (281) - 185.4 (?), 29.3.2013 16:27
Pan P mne pochopil.Pan Vyslouzil ne.Abych pravdu rekl, cekal jsem jeho odpoved v tomto zneni.Nejsem odbornik, ale amater sadar a pokud se chci neco dozvedet, tak proste hledam a zjistuji k danemu tematu co nejpodrobnejsi a pokud mozno objektivni informace.Nekdy hledam dost tezce urcitou souvislost a logiku u prekladu.
Genetický algoritmus (GA) je heuristický postup, který se snaží aplikací principů evoluční biologie nalézt řešení složitých problémů, pro které neexistuje použitelný exaktní algoritmus. Genetické algoritmy, resp. všechny postupy patřící mezi tzv. evoluční algoritmy používají techniky napodobující evoluční procesy známé z biologie – dědičnost, mutace, přirozený výběr a křížení – pro „šlechtění“ řešení zadané úlohy.
ZRZAVÝ, Jan, David Storch, Stanislav Mihulka Jak se dělá evoluce : od sobeckého genu k rozmanitosti života. [s.l.] : Paseka, 2004.
Tady si vyberte jaky postup uprednostnili na Novem Zelandu a jaky v Anglii.
|
|
|
|
|
|
|
host - 185.4 (?), 29.3.2013 16:51
Jeste bych doplnil, ze do roku 2007 na Novem Zelandu sli take pouze selektivnim vyberem.Bohuzel nedosahli na takovou kvalitu plodu, aby to mnelo komercni uspech.Barva plodu byla v poradku, ale chut byla oznacovana jen jako dobra.
Tady mate odkaz na odrudy "cervenych jabloni" pestovanyvch v USA, kde jejich zacatky se datuji nekde kolem roku 1840,kdy byly privezene nemeckymi osadniky a ty udajne se do Nemecka dostaly z Turecka.Takze dosti stara zalezitost.
Krulikovsky
|
|
|
|
|
|
|
host - 171.155 (?), 31.3.2013 15:24
od loňska mám vysazený Red Devil na M9, domnívám se, že jedlý by mohl být, neboť jeho rodiče jsou Kent (kříženec Cox.orange Pippin + Jonathan) a Discovery.
Lucas
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|