MarekTT: Perfektné - 11 z 12-tich správne. Jedine č.9 nesedí - nie je to Idared, ale je to Jonathan. Možno som nevybral práve tvarovo najtypickejší plod, takže to bolo naozaj ťažké určiť (aj keď som dal pomôcky - zámorská odroda, chuťovo výborná...). Tuším je na ňom aj malá tmavá škvrnka - typický to neduh tejto sorty, jonathanová škvrnitosť plodov. Každopádne Marek - klobúk dolu. IH
Dovolím si teda jeden opravný pokus: 1.Golden Delicious 2. Ligol 3.Pinova 4.Heliodor 5.Lucy 6.Coxova reneta 7.Jonagold 8.Florina 9. Red Cap 10.Braeburn 11.Rubinola 12.Admiral.Zle som predtým vyčítal, že by tam Rubinola nemala byť...
Ivan Hlavatý - Diamantový Zahrádkář (4384) - 113.117 (?),14.11.2019 7:51
PepaS: 9 správne, 3 nesprávne. Napoviem viac: Na fotkách nie je Ligol ani Jonagold. Problematickými sú najmä č. 9 a 10 (napoviem: oba sú to nerezistenty, obe sú to "zámorské" odrody, výborné chuťovo). IH
Ivan Hlavatý - Diamantový Zahrádkář (4384) - 234.112 (?),15.11.2019 16:49
MarekTT: Perfektné - 11 z 12-tich správne. Jedine č.9 nesedí - nie je to Idared, ale je to Jonathan. Možno som nevybral práve tvarovo najtypickejší plod, takže to bolo naozaj ťažké určiť (aj keď som dal pomôcky - zámorská odroda, chuťovo výborná...). Tuším je na ňom aj malá tmavá škvrnka - typický to neduh tejto sorty, jonathanová škvrnitosť plodov. Každopádne Marek - klobúk dolu. IH