Efektivnost ochrany proti hryzcům
|
|
|
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 248.124 (?), 6.2.2014 12:19
Oni kocouři moc neloví, na lovení to chce kočku... Lída
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 159.51 (?), 8.2.2014 8:39
Před několika lety mi hryzci zlikvidovali asi třetinu mladých jabloní a to za několik málo měsíců (říjen - prosinec), jinak před tím mi dali léta pokoj. Proto jsem hryzcům vyhlásil válku. Po pracném boji (kladení pastí, otrávených návnad a aplikování plynu) jsem ulovil pouze dva kusy. Při přemýšlení jak se hryzců zbavit mi došlo, že mi začli ničit stromky až po té, co se i na zahradě přemnožili krtci. Proto jsem zkusil lapat krtky (což jde úplně bez problémů). Od těch dob mám na zahradě klid. To samé jsem udělal i na vedlejší zahradě. Když tam začali řádit krtci, začli hryzci ničit stromky. Vychytal jsem krtky a je klid. Schválně jsem zkusil několik krtčích nor prozkoumat a zjistil jsem, že jsou perfektně uhlazené od toho, jak je hryzci používají jako komunikaci (stěny nor bylytak vyhlazeny, že to vypadalo, jako by byly z plastu). Do takových nor jsem nastrařil pasti na krysy, které jsem použil bez nástrahy, pouze jako pasti nášlapné. Do těchto pastí se mi chytlo několik neskutečně velkých hryzců, a však ani jeden krtek 
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 19.98 (?), 8.2.2014 19:58
Palo, vcelku souhlasím, ovšem jakmile přijde nemoc nebo vážný problém se zvířetem, ceny za léčení jsou astronomické. K závěru Vašeho příspěvku: "pyrotechnický lapač" stojí "litr" a nálož je potřeba na 1 krtka/hryzce pouze jedna za bratru cca 7,-Kč. Přístroj nikdy nevystřelí zbytečně.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|