Efektivnost ochrany proti hryzcům

host - 2.73 (?)
27.12.2013 19:05

Granule nekupujte, krabička stojí stejně cca 70 Kč, past super-cat nebo swiss-cat je mnohem lepší. Déšť jí nevadí. Můžete hryzce lovit i v deštivých dnech, kdy se jedy vodou znehodnocují. Past se dává do vyvrtaného otvoru přípravkem prodávaným k pasti a lžící štolu hryzci pěkně opravím a chytí se úplně v pohodě.Návnady dáváte zbytečně i do štol, kde hryzci už třeba nejsou. Do pasti v jednom místě můžete jich postupně chytit několik. Za rok jsem jich na naší zahradě pochytal asi 25 kusů a k tomu i několik desítek myši. Prostě vše, co štoly používá.A nyní je klid. A kdyby se objevila nějaká štola - hned past tam dám. Nejrychleji jsem hryzce chytil cca 3 minuty po instalaci pasti do štoly. V pasti je mrtvý ihned - netrápí se a už se nerozmnoží, nepřestěhuje atd. Nejlepší je totální likvidace.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 2.73 (?), 27.12.2013 19:05

Granule nekupujte, krabička stojí stejně cca 70 Kč, past super-cat nebo swiss-cat je mnohem lepší. Déšť jí nevadí. Můžete hryzce lovit i v deštivých dnech, kdy se jedy vodou znehodnocují. Past se dává do vyvrtaného otvoru přípravkem prodávaným k pasti a lžící štolu hryzci pěkně opravím a chytí se úplně v pohodě.Návnady dáváte zbytečně i do štol, kde hryzci už třeba nejsou. Do pasti v jednom místě můžete jich postupně chytit několik. Za rok jsem jich na naší zahradě pochytal asi 25 kusů a k tomu i několik desítek myši. Prostě vše, co štoly používá.A nyní je klid. A kdyby se objevila nějaká štola - hned past tam dám. Nejrychleji jsem hryzce chytil cca 3 minuty po instalaci pasti do štoly. V pasti je mrtvý ihned - netrápí se a už se nerozmnoží, nepřestěhuje atd. Nejlepší je totální likvidace.

host - 41.143 (?), 27.12.2013 19:41

Tá past není až tak zázračná. Povětšinou "chytnu" hlínu, když ju hryzec tlačí před sebou. Díru vyvrtám pomoci vrtače děr a pak pomocí sondy zprůchodnim chodbu, protože se při vrtaní ucpe hlínou. Úspěšnost je tak asi 1/15.  Gel se mi jeví lepší. Na jaře chci zkusit Norat ATG, ať mají nějakou změnu v jídelníčku.

host - 153.9 (?), 27.12.2013 21:01

Hryzce lovím obyčejnou pastí na krysy, do které dám jako návnadu kousek vlašského ořechu. Přeruším chodbu (vyryji čtverec hlíny na šířku rýče), vložím nataženou past a přikryji dlaždicí, plechem apod. Hryzec se dá na oříšky docela nalákat, s krtkem je to horší, tam oříšek nemá smysl, musím trefit živou noru a spoléhat, že se bude snažit přes past přejít a nepohrne před sebou zrovna kopec hlíny. Rukavice jsou samozřejmostí, tvarůžky v jiných částech nory pomohou krtka do pasti nahnat.

Pro pana rosti&slavika: Kočka má na rozdíl ode mne spoustu času a ta naše ho často využívá k tomu, že sedí u záhonku a čeká. S krtkem má problémy, ale hryzce chytá spolehlivě. Tedy až donedávna. Letos byla bez práce, protože všechny vychytala. Že si ji předcházím, není třeba zdůrazňovat.

host - 14.209 (?), 14.1.2014 22:47

Prikladam aj moju skusenost. Hryzec cez leto az take velke problemy v ovocnom sade nenarobi, lebo sa prestahuje do zahrad kde ma hody, ale v zime je bohuzial tiez velm aktivny a hladny vtedy sa prestahuje zo zahrad do sadov a tak ako aj vy tak aj ja na jar zistujem ze z korenoveho systemu daneho stromu mam lem spicaty kolik. Tiez som vymyslal rozne finty ako mu dohovorit aby isiel niekam inam, ale marne az mi jeden kamarat poradil Phostoxin, jedna sa o tabletky velkosti asi tak lentilky, ktore sa vkladaju do dier a danu dieru uzavrieme. Dana tabletka posobenim zemskej vlhkositi zacne vyparovat jedovany plyn, ktory sa siri chodbami a vsetko co je tam likviduje. U mna to pomohlo, ale ten Super cat vyskusam tiez.

Vdaka Peter

jfalta - (39) - 65.196 (?), 15.1.2014 7:46

Četl jste příbalový leták Phostoxinu? Vámi uváděné použití je zakázané kvůli jeho vysoké toxicitě a aplikovat ho může jen vyškolená osoba.

host - 243.236 (?), 17.1.2014 8:32

Phostocin som pouzil v spojeni s vyskolenou osobou, Cize som poprosil kamarata, ktory je deratizer a ma na to skolenia a samozrejme aj povolenie na predaj, aby mi ho prisiel aplikovat, ale pri dodrzani vsetkych opatreni som to uz na buduce riesil sam, ale bohuzial je to jedina ucinna ochrana prti hryzcom.

Peter

Hana F - (3) - 248.129 (?), 4.2.2014 18:30

Kdo vymyslí něco proti hryzcům, dostane Nobelovu cenu! Ve východních čechách to řešíme pletivem účinost asi 60%.

pata - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (109) - 54.251 (?), 6.2.2014 0:46

Ještě k kočkám.
Mám 60 arů pozemek kde krtinec nenajdete. Mám ale také třetí generací koček, které se specializují na krtky. Proč, to nevím, ale je to tak.
Tady je něco, nad čím byste se mohli zamyslet. Nedělal jsem to, ale je to zajímavé.
Znám případ, kdy soused napustil nory kapalným propan butanem a zapálil. Nebyl jsem u toho, výbuch to prý byl slušný a na nějaký čas měl pokoj od hlodavců. Tohle ale raději nezkoušejte.surprise
Pavel

Paľo. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1739) - 235.88 (?), 6.2.2014 8:47

Poznal som tiež 1 zootechnika, ktorý zakuroval v kaborkách na vrátnici s pomocou benzínu. Skončil v nemocnici so zhoratými fúzami a obhoratým obličejom.

Pokiaľ ide o mačky, je to najlacnejší a najekologickejší spôsob, ako sa zbaviť hryzcov, myší aj krtkov. Kamarát v záhradkovej osade v blízkosti riečky Teplice, kde som tiež mal záhradku, ich využíva už dlhé roky. Naprostá spokojnosť.

galloway pippin - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1410) - 179.38 (?), 6.2.2014 11:21

Pokiaľ ide o mačky, je to najlacnejší a najekologickejší spôsob, ako sa zbaviť hryzcov, myší aj krtkov....

Tak to nevím, a dost pochybuju.Máme doma "mačku",lépe řečeno- macíka, a ten si s ulovenou myškou hraje, nepokládá ji za potravu... v zápalu lenošivé hry mu utekla, pak ji "zdrapila" slépka, která ji "dodělala.Krtků a jiných hlodavců si macík nevšímá vůbec-má granule... a mlsně pokukuje po ptactvu, přitom si pomrukuje.Možná že kočky v době mláďat loví myši pro potravu, ale s macikem je to slabé.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz