Co vykusuje jablka na stromech?
|
|
|
|
|
|
|
Ivan Hlavatý - Diamantový Zahrádkář (4384) - 234.141 (?) 7.9.2016 20:28
Pri pohľade na tieto fotky srdce záhradkára krváca, ale srdce milovníka prírody zaplesá. Nádherný, mocný predstaviteľ hmyzu. Akurát že žne tam kde nesial :-). Najviac sršňom chutia Bohemie a Rubinoly. Fakt dobrý vkus! :-) IH
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
vodehnal - (23) - 238.53 (?), 12.9.2016 13:36
Nejste sám, Rajka cca 50 % plodů zničených, radši jsme ji otrhali, ikdyž by plody pár dní ještě snesly.
Karmína, cca 25 % plodů zničených. Nejhorší na tom je, že hnilobu pak chytí sousedící zdravá jablka a odejde jiz 4-5 najednou.
A jako u Vás, viníci jsou vosy a sršně, ptáky jsem nezaznamenal.
Překvapivě letos zatím nejdou na hrušky...
Libor
|
|
|
|
|
|
|
host - 148.229 (?), 12.9.2016 23:51
Dobrý večer.
Do lesa to mám asi 100 m, nadmořská výška asi 350 m.
Hodně červená jablka jsem zrušil před několika lety. Drzá sýkora mi při česání starkrimsonů přistála ani ne metr ode mne, klovla do jednoho, do té doby nenapadeného jablka a udělala z něj štrůdlák.
Dnes už je zdravých zvonkových jen 6 a verbež se pustila i do goldstarů, když jsem jim těch pár zralejších ukradl.
Je to fakt strupovitost, pihovitostí taky trpí. Ale ptákům a hmyzu to nevadí,
S tou havětí je to už kolikátý rok a je to čím dál horší. Vidím to na ty borovice.
Pavel
|
|
|
|
|
|
|
host - 157.239 (?), 13.9.2016 5:20
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 128.29 (?), 13.9.2016 23:22
Technickáopatření by šla. Udělat přes celou zahradu voliéru proti ptákům.
Trochu nákladné.
Zatím takhle bráním jahody. Kolem dokola králičí pletivo napůl rozstřižené a svrchu silonovou síť proti ptákům.
Netuším co je zubatá kofola.
Nemyslím, že je teď doba sklizně zvonkového. A pokud posledních 6 jablek nezabalím do mikroteňáků, nebo celý strom nezasíťuju, tak je ani neochutnám.
Taky by místo jehličnanů mohl být jen trávník.
Pavel
|
|
|
|
|
|
|
host - 128.29 (?), 13.9.2016 23:26
U nás hrušně široko daleko nikdo nemá, zato v zahradách plno tújí a chvojky klášterské. Hrušně prošly kamny.
Pavel
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|