Co vybrat?

Kvark - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (62) - 246.194 (?) 
30.8.2021 19:29, zobrazeno: 1097x

Dal jsem tenhle rok sanci starym jablonim na zahrade, ale to je proste bida, skoro vse popadalo(je pravda ze je to docela vetrne misto a komplikuje to pestovani vice veci). A stejne to asi ani nejsou nejake dobre odrudy. Takze resim co vysadit. nevyznam se v jablonich, z obchodu mi chutnaji treba golden delicious, gloster, red delicious. Takze asi tohle nebo neco podobneho. Oblast okolo Prahy asi 300mnm. Date tipy na co se podivat za odrudy?

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 248.51 (?), 30.8.2021 22:57

Zrovna GD chce dost postřiků, to bych nevolila. Nebo Vám tak chutná těch cca 22 postřiků z obchodu? To proto jsou ta jablíčka bez vady na kráse...

A co tam máte za staré odrůdy, že "nejsou dobré"? Spousta zahrádkářů se dnes ke starým odrůdám vrací - mají totiž každá jinou chuť a nutričně jsou mnohem kvalitnější (mají prý jiný typ vlákniny) než nové odrůdy, Některé jsou i poměrně odolné k chorobám.

Jablka letos padala (i padají) poměrně dost (i protrhaná), naďobávají je vosy. U mne probraly důkladně hlavně Rajku. Jinak mám na zahradě mix odrůd jabloní, staré i nové, které mi chutnaly a které nevyžadují moc chemické ochrany (jabloně už jsem kolik let nestříkala...)   

Takže bych asi volila nějaké odrůdy, které nevyžadují chem.ochranu, od GD nejspíš nějakého odolnějšího křížence s podobnou chutí...           Lída

Sharfik - (1) - 65.100 (?), 28.1.2023 22:19

Ahoj asi už máš vyřešené ale rád bych pomohl alespoň ostatním co tento dotaz najdou. Zpracoval jsem tedy seznam nejlepších odrůd do vyšších nadmořských výšek. Najdeš ho na https://bystersky.cz/jake-odrudy-jabloni-do-vysokych-nadmorskych-vysek/

host - 237.198 (?), 29.1.2023 7:24

Z vámi doporučovaných odrůd, pěstujete z toho něco? Nebo je to jen opsané z nějakých zahraničních materiálů.

host - 249.55 (?), 30.1.2023 10:31

zkuste nějakého čekého školkaře... tohle je opsané ze zahraničí a většinu u nás neseženete. a northern spy je dost nechutný... dobrá je enterprise, ale taky není zrovna milovních studených poloh.. je třeba se dívat na osvědčené servery, ne hobby -kde píše každý, kdo umí přeložit cizí zdroj nebo dát výcuc z nějaké publikace-pokud chcete sázet to, co funguje a jde sehnat... david

zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika