Co vybrat?

host - 248.51 (?)
30.8.2021 22:57

Zrovna GD chce dost postřiků, to bych nevolila. Nebo Vám tak chutná těch cca 22 postřiků z obchodu? To proto jsou ta jablíčka bez vady na kráse...

A co tam máte za staré odrůdy, že "nejsou dobré"? Spousta zahrádkářů se dnes ke starým odrůdám vrací - mají totiž každá jinou chuť a nutričně jsou mnohem kvalitnější (mají prý jiný typ vlákniny) než nové odrůdy, Některé jsou i poměrně odolné k chorobám.

Jablka letos padala (i padají) poměrně dost (i protrhaná), naďobávají je vosy. U mne probraly důkladně hlavně Rajku. Jinak mám na zahradě mix odrůd jabloní, staré i nové, které mi chutnaly a které nevyžadují moc chemické ochrany (jabloně už jsem kolik let nestříkala...)   

Takže bych asi volila nějaké odrůdy, které nevyžadují chem.ochranu, od GD nejspíš nějakého odolnějšího křížence s podobnou chutí...           Lída

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
Kvark - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (62) - 246.194 (?), 30.8.2021 19:29, zobrazeno: 1098x

Dal jsem tenhle rok sanci starym jablonim na zahrade, ale to je proste bida, skoro vse popadalo(je pravda ze je to docela vetrne misto a komplikuje to pestovani vice veci). A stejne to asi ani nejsou nejake dobre odrudy. Takze resim co vysadit. nevyznam se v jablonich, z obchodu mi chutnaji treba golden delicious, gloster, red delicious. Takze asi tohle nebo neco podobneho. Oblast okolo Prahy asi 300mnm. Date tipy na co se podivat za odrudy?

host - 248.51 (?), 30.8.2021 22:57

Zrovna GD chce dost postřiků, to bych nevolila. Nebo Vám tak chutná těch cca 22 postřiků z obchodu? To proto jsou ta jablíčka bez vady na kráse...

A co tam máte za staré odrůdy, že "nejsou dobré"? Spousta zahrádkářů se dnes ke starým odrůdám vrací - mají totiž každá jinou chuť a nutričně jsou mnohem kvalitnější (mají prý jiný typ vlákniny) než nové odrůdy, Některé jsou i poměrně odolné k chorobám.

Jablka letos padala (i padají) poměrně dost (i protrhaná), naďobávají je vosy. U mne probraly důkladně hlavně Rajku. Jinak mám na zahradě mix odrůd jabloní, staré i nové, které mi chutnaly a které nevyžadují moc chemické ochrany (jabloně už jsem kolik let nestříkala...)   

Takže bych asi volila nějaké odrůdy, které nevyžadují chem.ochranu, od GD nejspíš nějakého odolnějšího křížence s podobnou chutí...           Lída

Sharfik - (1) - 65.100 (?), 28.1.2023 22:19

Ahoj asi už máš vyřešené ale rád bych pomohl alespoň ostatním co tento dotaz najdou. Zpracoval jsem tedy seznam nejlepších odrůd do vyšších nadmořských výšek. Najdeš ho na https://bystersky.cz/jake-odrudy-jabloni-do-vysokych-nadmorskych-vysek/

host - 237.198 (?), 29.1.2023 7:24

Z vámi doporučovaných odrůd, pěstujete z toho něco? Nebo je to jen opsané z nějakých zahraničních materiálů.

host - 249.55 (?), 30.1.2023 10:31

zkuste nějakého čekého školkaře... tohle je opsané ze zahraničí a většinu u nás neseženete. a northern spy je dost nechutný... dobrá je enterprise, ale taky není zrovna milovních studených poloh.. je třeba se dívat na osvědčené servery, ne hobby -kde píše každý, kdo umí přeložit cizí zdroj nebo dát výcuc z nějaké publikace-pokud chcete sázet to, co funguje a jde sehnat... david

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků8.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?7.3.2025
Obložení bazénu7.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?6.3.2025
Škarabání staré malby11.2.2025
Škarabání staré malby30.1.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz