Já jsem zastánce kompostování. Trochu je posekejte rýčem a prohažte zeminou. Nedávejte je na jednu hromadu. Půdní mikroorganismy a členovci si s tím rychle poradí. Monílie a strupovitosti bych se u dobře založeného kompostu nebál. Je to ale pouze můj názor. Jistě se objeví i opačné.
Je možné dávat padaná jablka do kompostu, i jiné druhy nahnilé?Tento kompost bych nepoužíval na hnojení ovocných stromů, jenpro hnojení zeleninové zahrady.Díky Pepa
Já jsem zastánce kompostování. Trochu je posekejte rýčem a prohažte zeminou. Nedávejte je na jednu hromadu. Půdní mikroorganismy a členovci si s tím rychle poradí. Monílie a strupovitosti bych se u dobře založeného kompostu nebál. Je to ale pouze můj názor. Jistě se objeví i opačné.
Kdysi jsem pro hnilé ovoce včetně jablek vykopával extra jámy a na podzim je zasypal vápnem a zahrnul zeminou. Po pár letech se po zahradě chodilo jak po blatech - zem se podivně houpala a časem propadala.
Poslední roky je hážu na kompost a hnojím s ním všechno. Nepozoruji rozdíl v jeho kvalitě ani v infekčním tlaku houbových chorob.