Co na zahradu

host - 152.7 (?)
10.10.2012 13:08

Dobrý den pane Vysloužile, píšete že používáte gener. podnože.Chci se zeptat zda používáte nějaký M můstek a za jak dlouho Vám stromky plodí. Přemýšlím, že bych na ně také přešel, ale potřebuji potvrdit že to má cenu. Mám 99% jabloní na M7 a škody hlodavci jsou každoročně značné, zrovna tento podzim se mi zdá výskyt hrabošů mimořádný. Používám s nevalnými výsledky Stutox, Norat ATG a gel. Trubkové pasti jsem vyhodil - nelezli do nich.  Prchal

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 152.7 (?), 10.10.2012 13:08

Dobrý den pane Vysloužile, píšete že používáte gener. podnože.Chci se zeptat zda používáte nějaký M můstek a za jak dlouho Vám stromky plodí. Přemýšlím, že bych na ně také přešel, ale potřebuji potvrdit že to má cenu. Mám 99% jabloní na M7 a škody hlodavci jsou každoročně značné, zrovna tento podzim se mi zdá výskyt hrabošů mimořádný. Používám s nevalnými výsledky Stutox, Norat ATG a gel. Trubkové pasti jsem vyhodil - nelezli do nich.  Prchal

host - 171.155 (?), 10.10.2012 21:33

nejsem sice pan Vysloužil, ale domnívám se, že by se Vám vyplatilo spíše vysázet stromy do jámy s králičím pletivem. TO platí na hlodavce, zvláště na hryzce nejvíce!

Lucas

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 92.38 (?), 11.10.2012 8:42

Hryzec je jen jeden z důvodů a ne ten hlavní, proč používám výhradně semenné podnože. Zahrada je v severním svahu koryta nějaké pravěké řeky, jen s nízkou vrstvou jílovité ornice. Stromky jsou navíc vysázeny na místě vykáceného starého sadu. Proto jediné, co tu jakž takž roste, jsou semenné podnože jádrovin a myrobalány. Tudíž žádné M vložky nepoužívám, plodnost se dostavuje brzy a koruny nejsou velké. V lepší poloze a půdě ale bude situace jiná 

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz