Černání jablek
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 60.15 (?), 11.9.2007 11:58, zobrazeno: 40805x
Prosím o radu, čím to je, že mi vyzrálá a otrhaná jablka, která jsou nepoškozená zčernají. Děkuji
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 226.59 (?), 5.10.2007 10:26
Také nám to jablka dělají, jedna odrůda, podzimní, otrháme je do bedýnky, dáme do sklepa a za pár dní je několik jablek úplně černých. Asi se s tím teda nedá nic dělat? Jsou to jablka ze staré jabloně po babičce, název nevím.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 204.1 (?), 5.10.2007 11:26
Jedině skuste desinfexi hypermangánem namočit plody a pak nechat osušit některé plody snad zachráníte.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 131.85 (?), 18.11.2007 22:01
Černání jablek po sklizni je přirozené u extenzivního /ekologického pěstování/. Jedná se oběžnou skládkovou chorobu. Některé odrůdy jsou více náchylnější. Jedná se jablka neošetřené postřikem alespoň několik týdnů před sklízní. Bez chemické ochrany to nebude lepší. JANEK
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 45.162 (?), 18.11.2007 22:34
Na černou skládkovou hnilobu má výrazný vliv pozdnější postřik proti strupovitosti, který je zároveň účinný i proti moniliové hnilobě (DISCUS, EUPAREN MULTI, ZATO, aj.), která je původcem černé hniloby. Mikroporanění najdete téměř na každém plodu. Záleží více na náchylnosti odrůdy, správné výživě a vyzrání plodu a na infekčním tlaku.
Proto nemohu souhlasit s vaší větou že: Postřikem před sklizní hnilobě prakticky nezabráníte
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|