Bohemia

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 67.66 (?)
28.11.2016 23:34

Já to tak příkře nevidím. I když trochu to, pravda může mást. Když jsem si pořizoval odrůdu Rubinstar, čekal jsem stejné rodiče jako Rubinstep. A on je to klon Jonagoldu... Přesto bych si těžko představoval barvu jablka Gold Rubín.frown

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 50.172 (?), 28.11.2016 20:06

Prečo Fredy Mercury nazval jednu zo svojich najslávnejších piesní Bohemian rapsody?

Bo v Čechách měl přítele, tak asi pro něj po flámu.

host - 50.172 (?), 28.11.2016 20:21

Pre Petra z H.: Čo sa píše o Rubíne, platí aj pre Bohemiu (tá je len farebnou mutáciou Rubínu, inak sú vlastnosťami zhodné). Ohľadom rezu Bohemie - veľmi stručne povedané: v prvých 2-3 rokoch robiť výchovný rez na vytvarovanie korunky (ten môže byť aj v predjarí). Potom rez obmedziť na minimálnu možnú mieru, nechať ho na leto alebo obdobie kvetu,  v podstate robiť len "prieklest "  zahusťujúcich vetví a výhonkov, resp. tých koré rastú nevyhovujúcim smerom. Pri reze ponechávať koncové puky ktoré sú kvetné a prinášajú plody.  IH

Pane Petře, tak tohoto se držte. Pro začátečníka super vysvětleno.

Já takto postupuji i u Meruněk, Třešní,Višní, Hrušní a Slivoní. A vše je o.k. Jen Broskve a nektarinky řežu každý rok.

host - 189.156 (?), 28.11.2016 22:31

Ne, to mi pane doktore nevadí. A víte proč? Kdo z nás tady zná tyto odrůdy? Jistě vy, třeba i já, ale kdo dále? Tyhle odrůdy prostě průměrného čecha nezajímají. Ovšem Rubín je známý obecně a možná se budete divit, ale spousta lidí, s kterými jsem se bavil, měla za to že mají na zahradě dvě jiné odrůdy! Proč tohle zavádění a matení, ptám se? Název Evelína je samozřejmě taky jasný podvod na spotřebitele, tady souhlas...

Ing- Fidla

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 67.66 (?), 28.11.2016 23:34

Já to tak příkře nevidím. I když trochu to, pravda může mást. Když jsem si pořizoval odrůdu Rubinstar, čekal jsem stejné rodiče jako Rubinstep. A on je to klon Jonagoldu... Přesto bych si těžko představoval barvu jablka Gold Rubín.frown

host - 14.170 (?), 29.11.2016 7:13

A co název Rubín, ten je vpořádku?

Jabloňovou odrůdu Rubin jsem našel ve Spise Pomona Bohemica od Matějě Rosslera z r.1795. Je pod číslem 210. Pomona Bohemica je dostupná online.

V.

Ivan Hlavatý - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (4384) - 114.80 (?), 29.11.2016 7:26

Názov novovyšľachtenej odrode dáva jej "tvorca", resp. objaviteľ mutácie. Nám sa jeho rozhodnutie páčiť môže alebo nemusí, ale nič s tým nenarobíme. Myslím že rozvíjať ďalej túto názorovú debatu veľký význam nemá. (V tej záplave odrôd sa môžu niektoré názvy opakovať, mám pocit že meno Nela dostala tak odroda jablone, ako i hrušky). Každopádne Vaša informácia o Rubine z 18.storočia je zaujímavá. RUBIN v Pomona BOHEMI(c)A, pekné čaro náhody.  smiley    IH

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Tavná pistole Tafix Koventa19:12
Kolikovaci pripravek18:23
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz