chcem sa opýtať akým odrodám sa darí vo vyšších nadmorských výškach. Prosím napíšte aspoň 5 druhov vzhľadom na to že chcem vysadiť asi 15 stromov. Zatiaľ mám vysadené Melodie a Rubinola a rodia veľmi dobre.
Bývam pod Tatrami vo výške 626 m, výborne mi rodia Seleny, Melodie,Lipno a taktiež Topazy. Tohto roku som nasadil Angold, Goldstar,Juliu.Nie veľmi dobré skusenosti boli s Vistou Belou a Elstarom.
S Topazom ste ma potešil. Doteraz niektorí pisatelia zúfali, že sa mu v chladnejších polohách nedarí alebo nie je chutný. Som zvedavý, ako Vám pôjde Goldstar. Máte na Topazu veľa zdrobnelých plodov? Paľo
V júli som robil na všetkých stromoch pretrhávku, takže jablká boli pomerne veľké- možno aj tým, že mám kvapkové zavlažovanie a hlavne bol u nás teplý záver jesene.vid.foto V príspevku výššie som zabudol ešte na Ametyst-výborna chuť. Edo
Zdravím Vás, na akých podpníkoch máte Melódiu a Topaz naštepené? Doteraz som mal dojem, že vretenám sa vo vyšších (menej priaznivejších) polohách veľmi nedarí. Ako stromčeky hnojíte? Vďaka a nech Vám to rastie!