Zakoupené hrušky
|
|
|
|
 |
 |
|
mičurinec - Diamantový Zahrádkář (3092) - 93.3 (?) 2.11.2012 17:11
díky Václave za ilustraci,. pěkné baňky :)
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 69.240 (?), 5.11.2012 10:51
Dovoľujem si pripojiť sa do diskuzie, Bohemica 3 roky, prvá úroda cca 10 kg, obraná 15.10. Čakal som na vyfarbenie, ale pravdepodobne sa skráti skladovanie, lebo začínajú niektoré žlknúť. Dicolor prištepený na Lucasovu je už skonzumovaný, chuť výborná - šťavnatá a veľmi sladká. Výška záhradky 267 m. Foto - Bohemica. Milan
|
|
 |
|
 |
 |
|
Vinšálek - Diamantový Zahrádkář (1862) - 82.212 (?), 5.11.2012 17:40
Takto nádherně se mi Bohemica nevybarví nikdy. Už kvůli jejímu stanovišti, jak jsem už psal dříve, navíc je na konci zahrady vystavena studeným severovýchodním větrům. Ale skladovatelnost je dobrá, minimálně do konce ledna, déle zásoba nevydrží.
Málem se mi nechce věřit, že na Vašem obrázku to je Bohemica. Máloplatné, hrušni dělá teplo dobře.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 69.240 (?), 6.11.2012 18:04
Dicolor bol ešte intenzívnejšie vyfarbený, týždeň po obraní bol však už mäkký, škoda že len 7 kusov. Milan
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 59.254 (?), 19.11.2012 13:47
Nelze dělat závěry z první úrody, ale krom krásných velkých šťavnatých plodů nevidím u Moravy žádné další přednosti. Aroma mi opravdu scházelo a rozhodně jsem ji nepodtrh.
Jana mě nepřesvědčila ani minulý týden. Extrémně šťavnatá, aromatická, ale aroma mi jaksi nesedělo. Ještě jí dám šanci - jinde je vychvalovaná.
Petře, velmi zajímavé křížení - ´David´. Pak prosím poreferuj o chuti. Chtěl jsem si Děkanku robertovu sehnat a hodit do 380m.n.m., ale řada lidí, co ji pěstovala v mnohem příznivějších podmínkách mě nakonec odradila - prý je krom nároků na teplo dost náchylná i na houby. Naopak u ´Davida´ píší o "vysoké odolnosti vůči houbovým chorobám". Gyotovu jsem letos chutnal poprvé a na jaro ji roubuju. Luxusní. Zdraví Mittwoch
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |