Vykotlaná hrušeň
|
|
|
|
|
 |
 |
|
Bláža - Stříbrný Zahrádkář (171) - 14.13 (?), 9.3.2013 13:37, zobrazeno: 6714x
Mám novou zahradu a při prořezání chudinky neskutečně zmrzačené hrušně jsem zjistila, že je u jedné ze třech hlavních větví vykotlaná. Zdá se, že s tím stromek velmi bojuje a snaží se to zavalit. Potřebovala bych radu, čím mohu zalít tu díru aby se v ní nedržela voda, myslíte, že by byla vhodná pěna? Ještě dodám, že to nemůže být těžké, je to jen u jedné z větví, bojím se aby ji to nevylomilo.
ještě doplním, ž rady typu pokácet nepřicházejí v úvahu.
díky
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 6.16 (?), 9.3.2013 18:37
Dutina "u větve" může být problém. Hruška má dost křehké dřevo. Je narušeno uchycení větve ke kmeni?
V
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 233.32 (?), 9.3.2013 20:12
Pěnu nikdy!!! Dřevo musí býát suché a větrat jinak tam začne řádit plíseň. Ideální je odvrtat a vydlabat co je shnilé, zastřešit, překrýt tak, aby tam šel vzduch. Pokud by se povedlo i ve spodní části navrtet nějaký otvot aby vzduch proudil, bylo by to ideální. Ale je potřeba uvážít zda tím příliš neutrpí nosnost a zda příliš nepoškodím zdravou část dřeva. Každopádně zbavit se shnilého dřeva a ponechat napospas větru a vzduchu. Vzpomeňte si na vykotlané zastřešené lipy-určite jste je také viděla. Maličká sedlová stříška nad vyhnilým kmenem a strom vydrží desítky let,
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Bláža - Stříbrný Zahrádkář (171) - 253.246 (?), 11.3.2013 9:39
Děkuji za všechny rady, o víkendu to tedy vydlabu jak jen to půjde, zvážím i tu díru ve spodní části a nahoru dám jako stříšku ptačí budku. Bude to účelné, pěkné a potřebné.
Díky moc. Teď už mi jako bonus zbývá jen to, aby plodila, loni jsme nenašli žádnou hrušku, letos si jí snad pohlídám :-)
|
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|