Vienská - kráľovna hrušiek. Naozaj?
|
|
|
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář (18317) - 236.1 (?), 30.8.2018 9:09
Ještě ne. Pouze sbírám ty červivé - ty jsou už zralé. Červ v hrušce velkou paseku nenadělá - snadno se vykrojí, zato způsobí dřívější dozrání plodu. Někomu se to může eklovat, já docela vítám, že červivost prodlouží období konzumace. Tedy v rozumných mezích.
...nestaval by som to do polohy súperenia, obzvlášť čo sa týka chuti
To je básnická nadsázka. Pravda, v chuti bude Boscova asi bezkonkurenční.
Takovéto soupeření je zdravé soupeření.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Ivan Hlavatý - Diamantový Zahrádkář (4384) - 234.17 (?), 18.9.2018 20:17
Mikeš13: Môžete si byť istý - je to Viennská. Vašim kolegom sa nedivím - Viennská je podľa mňa jedna z najchutnejších hrušiek, s Boscovou sa môže smelo rovnať. U mňa patrí do chuťovej Top-5-ky (Boscova, Nojabrskaja, Harrow Delight, Viennská, Williamsova). Mojou jednotkou ale zostáva Boskovka. Je to len môj názor, do istej miery ovplyvnený aj nostalgiou a spomienkami na detstvo, nič viac. A samozrejme - neochutnal som všetky odrody (čo taká Mechelenská, Salisburyho atď..) Dúfam že dr.Vysloužil mi odpustí, že som na "jeho" vlákne spomenul iné odrody a že niekomu inému to zasa neprivodí ďalšiu psychotraumu. "Nejmazanější autor" IH
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Mikeš13 - Diamantový Zahrádkář (1994) - 26.152 (?), 18.9.2018 20:52
Já ji probírám už tak 14 dní, teď je tady také vrchol sklizně a ještě nějaký čas asi bude.
IH: Nojabrskaja je spolu s dalšími šesti odrůdami právě do Viennské vroubována a je tam letos pár plodů. Boscova přijde brzy na řadu. Uvidím, jak se jí tu bude dařit.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|