mam sveho viteze a porazeneho, nejvice mi chutnaji Konference a Lucasova-tudiz stare odrudy, a jedina, ktera mi skutecne nejede je Dicolor-az na svou barvu nema pro me zadne prednosti...
Myslím, že ne jeden, jalovce patří k základnímu sortimentu zahradnických firem a informaci, že přenášejí rez hrušňovou, k nim firma samozřejmě nedává. Nezbývá mi než páchat osvětu v okolí, ale jestli to bude něco platné, to se uvidí časem. Hanča
Osobně bych Solanku na výsadbu moc nedoporučoval. Rouboval jsem ji před 18 (osmnácti) lety a letos poprvé zarodila. Což o to, chuť skvělá, ale kdo má trpělivost čekat 18 let... (Pro úplnost, ostatní odrůdy plodí po dvou až pěti letech od výsadby).
Zpátky k tématu. Moje top 10 bez ohledu na pořadí: Nagevicova, Boscova lahvice, Hardyho, Ezéeská, Špinka, Muškatelka šedá, Madam Verté, Konference, Předobrá máslovka, Pitmastonská. ;)
mam sveho viteze a porazeneho, nejvice mi chutnaji Konference a Lucasova-tudiz stare odrudy, a jedina, ktera mi skutecne nejede je Dicolor-az na svou barvu nema pro me zadne prednosti...
Úplný súhlas. Pri čítaní tejto diskusie músím potvrdiť, že aj u mňa pozorujem tie isté znaky, skladovateľnosť kratšia a hlavne ten prepad nepoteší, no chuťovo sú výborné no netreba ich odďaľovať v konzumácii inak sú z nich hniličky