Synsepalum dulcificum

host - 223.130 (?)
22.6.2011 16:07

Když přečtete odkazy na stranky :
How to Grow Your Own Miracle Fruit - Synsepalum Dulcificum
Miracle Fruit (Synsepalum dulcificum)
Germination Experiment
tak najdete tam všechny podminky pro pěstování. Otazkou je jestli se Vám podaři je dodržet. Jsem také začatečník v pěstování spíše tropických než exotických rostlin, ale jestli to nastudujete tak proč to nezkusit. A jak jste příšel na nápad koupit 3 roky starou rostlinu synsepalum dulcificum? Není to přiliš drahá "pěstitelská" zkouška? Já mám vypěstovanou ji z pecky kterou jsem dostala uplně náhodou, vlastně byli 2. Prozatím pěstování mi nepřipada nějak naročné, takže doporučuji.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 50.155 (?), 8.6.2008 19:41

Hm, musim konstantovat, že takhle už se na to dívám jinak, pokud Vám takto vyklíčila:-)

Díky. Karlos.

host - 79.236 (?), 19.9.2010 16:01

Jestli to někdo pěstujete tak hoďte nějaký info a fotky. Díky

galoša - (1) - 223.130 (?), 9.12.2010 9:01

host - 223.130 (?), 5.6.2011 9:50

Už tato rostlinka nikoho nezajíma, že nejsou žadné další příspěvky?

Já ji mám vypěstovanou z pecky a je ji tak 5,5 měsícu. Můžu se podělit zkušenostmi s pěstitelem nebo pěstitelkou.Samozřejmě, jestli to ještě někoho zajíma.

host - 211.123 (?), 6.6.2011 22:10

Mě rozhodně ano! Uvažuji o koupi rostliny cca 3 roky staré. Jsem úplný začátečník v pěstování exotických rostlin. Mám synsepalum dulcificum kupovat nebo začít s jinou rostlinou?

host - 223.130 (?), 22.6.2011 16:07

Když přečtete odkazy na stranky :
How to Grow Your Own Miracle Fruit - Synsepalum Dulcificum
Miracle Fruit (Synsepalum dulcificum)
Germination Experiment
tak najdete tam všechny podminky pro pěstování. Otazkou je jestli se Vám podaři je dodržet. Jsem také začatečník v pěstování spíše tropických než exotických rostlin, ale jestli to nastudujete tak proč to nezkusit. A jak jste příšel na nápad koupit 3 roky starou rostlinu synsepalum dulcificum? Není to přiliš drahá "pěstitelská" zkouška? Já mám vypěstovanou ji z pecky kterou jsem dostala uplně náhodou, vlastně byli 2. Prozatím pěstování mi nepřipada nějak naročné, takže doporučuji.

host - 240.7 (?), 25.6.2011 10:52
Já jen že tato rostlina tropická je a co se týče exotických, ony vlastně jsou všechny dovozové rostliny exotické, nebo snad jsou u nás někde viděny v sadech? No a co se týče drahosti, kdyby všichni čekali až něco dostanou, tak by doposud u nás neuměl nikdo pěstovat citrusy a podobně. Pamatuji dobu, kdy cena citroníku nešla pod 5000 Kč a dneska? Navíc roubovaná rostlina z domoviny má pro pěstitele vyšší cenu než 1000 semenáčku, které vlastně ani nikdy plodit nemusí. Kolik šetřilků pěstovalo citron z pecky 30 let a plodu se nedočkalo a ti co investovali, měli radost již v prvním roce, ale to je na dlouhé povídání, každý, ať si udělá úsudek sám.

host - 223.130 (?), 25.6.2011 18:20

Váše odpověď mi přišla dost agresivní a to jsem nechtěla. Je pravda, že každý máme různé očekavání od naších pěstitelských pokusů. Mi také moc nejde o penize, ale uvědomila jsem si, že mě strašné baví se divat na to jak se objevují listečky, nové vyhonky. Plody mě strašně potěší ale není to můj jediný cil. Také končím.

host - 240.7 (?), 19.6.2011 10:56
No nějaké zkušenosti by mě zajímali, zrovna jsem tuto rostlinu dostal z Thajska a potvora i když je pod folii a denně rosena stále shazuje listy.

host - 223.130 (?), 22.6.2011 15:36

Mám půlroční vypěstovanou z pecky rostlínku. Zasadila jsem ji do čisté rašeliny, květináč mám omotaný potravinovou folii a nahoře mikrotenový saček. Takový domací mikrofoliovník. Rosím tak obden a jednou týdně normalně zalíju zvrchu. Květináč mám na okně kde svití přímé slunko od 10 do 17 hodin, takže v letě tam je docela horko. Rostlinku mám tak 8-10 cm vysokou ale kromě hlavního vyhonku teď mi poušti 2 bočních, doufám že keřík bude košatý. Prozatím žadný list nemám zhozený ale já mám je jenom 3 cm dlouhé a pěstuji keř jenom 0,5 roku.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Bojler Ariston - anoda30.3.2025
Bojler Ariston - anoda28.3.2025
Ventilátor na krbová kamna27.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků8.3.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz