Synsepalum dulcificum
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 50.155 (?), 8.6.2008 19:41
Hm, musim konstantovat, že takhle už se na to dívám jinak, pokud Vám takto vyklíčila:-)
Díky. Karlos.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 79.236 (?), 19.9.2010 16:01
Jestli to někdo pěstujete tak hoďte nějaký info a fotky. Díky
|
|
 |
|
 |
 |
|
galoša - (1) - 223.130 (?), 9.12.2010 9:01
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 223.130 (?), 5.6.2011 9:50
Už tato rostlinka nikoho nezajíma, že nejsou žadné další příspěvky?
Já ji mám vypěstovanou z pecky a je ji tak 5,5 měsícu. Můžu se podělit zkušenostmi s pěstitelem nebo pěstitelkou.Samozřejmě, jestli to ještě někoho zajíma.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 211.123 (?), 6.6.2011 22:10
Mě rozhodně ano! Uvažuji o koupi rostliny cca 3 roky staré. Jsem úplný začátečník v pěstování exotických rostlin. Mám synsepalum dulcificum kupovat nebo začít s jinou rostlinou?
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 223.130 (?), 22.6.2011 16:07
Když přečtete odkazy na stranky :
How to Grow Your Own Miracle Fruit - Synsepalum Dulcificum
Miracle Fruit (Synsepalum dulcificum)
Germination Experiment
tak najdete tam všechny podminky pro pěstování. Otazkou je jestli se Vám podaři je dodržet. Jsem také začatečník v pěstování spíše tropických než exotických rostlin, ale jestli to nastudujete tak proč to nezkusit. A jak jste příšel na nápad koupit 3 roky starou rostlinu synsepalum dulcificum? Není to přiliš drahá "pěstitelská" zkouška? Já mám vypěstovanou ji z pecky kterou jsem dostala uplně náhodou, vlastně byli 2. Prozatím pěstování mi nepřipada nějak naročné, takže doporučuji.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 240.7 (?), 25.6.2011 10:52
Já jen že tato rostlina tropická je a co se týče exotických, ony vlastně jsou všechny dovozové rostliny exotické, nebo snad jsou u nás někde viděny v sadech? No a co se týče drahosti, kdyby všichni čekali až něco dostanou, tak by doposud u nás neuměl nikdo pěstovat citrusy a podobně. Pamatuji dobu, kdy cena citroníku nešla pod 5000 Kč a dneska? Navíc roubovaná rostlina z domoviny má pro pěstitele vyšší cenu než 1000 semenáčku, které vlastně ani nikdy plodit nemusí. Kolik šetřilků pěstovalo citron z pecky 30 let a plodu se nedočkalo a ti co investovali, měli radost již v prvním roce, ale to je na dlouhé povídání, každý, ať si udělá úsudek sám.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 223.130 (?), 25.6.2011 18:20
Váše odpověď mi přišla dost agresivní a to jsem nechtěla. Je pravda, že každý máme různé očekavání od naších pěstitelských pokusů. Mi také moc nejde o penize, ale uvědomila jsem si, že mě strašné baví se divat na to jak se objevují listečky, nové vyhonky. Plody mě strašně potěší ale není to můj jediný cil. Také končím.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 240.7 (?), 19.6.2011 10:56
No nějaké zkušenosti by mě zajímali, zrovna jsem tuto rostlinu dostal z Thajska a potvora i když je pod folii a denně rosena stále shazuje listy.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 223.130 (?), 22.6.2011 15:36
Mám půlroční vypěstovanou z pecky rostlínku. Zasadila jsem ji do čisté rašeliny, květináč mám omotaný potravinovou folii a nahoře mikrotenový saček. Takový domací mikrofoliovník. Rosím tak obden a jednou týdně normalně zalíju zvrchu. Květináč mám na okně kde svití přímé slunko od 10 do 17 hodin, takže v letě tam je docela horko. Rostlinku mám tak 8-10 cm vysokou ale kromě hlavního vyhonku teď mi poušti 2 bočních, doufám že keřík bude košatý. Prozatím žadný list nemám zhozený ale já mám je jenom 3 cm dlouhé a pěstuji keř jenom 0,5 roku.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |