Díky za rady. Vyvazovani jsem provaděl na jablonich a na konferenci a krásně rodi. Nejsem zahradník a předpokládal jsem, že to vyvazovani nema až tak velky vliv. Všechny rady vyzkouším a uvidím příšti rok. Dík.
Mám již asi 10 let Wiliamsovu červenu, ale urodu stale žádnou. Přitom mám dalšich 6 druhu hrušek a problémy jsou minimálni. Sem tam se na ni objevi hruška, místo červené zelena. Originál červene, ale asi jenom na ochutnáni se objevili asi ve čtvrtém roku a ani letos to nebude podle kvitnuti nic moc. Možná dvě tři hrušky.Strom přitom roste krásně. Poradi někdo? Děkuji.
U Williamsovy červenej som krotil jej rast letným vyväzovaním konárov do oblúkov. A pravidelne rodila ako strhaná. Teraz tento spôsob aplikujem na Dicolorke- na snímke.
Pokiaľ hnojíte a režete či vyväzujete konáre u Williamsovej rovnako ako u ostatných hrušní v jej okolí, a pritom sú všetky stromy zdravé, potom vidím problém v negatívnom vplyvu podpníka na rodivosť Williamsky, alebo menej pravdepodobný vplyv lokálnej geopatogénnej mikrozóny v mieste jej výsadby.
Díky za rady. Vyvazovani jsem provaděl na jablonich a na konferenci a krásně rodi. Nejsem zahradník a předpokládal jsem, že to vyvazovani nema až tak velky vliv. Všechny rady vyzkouším a uvidím příšti rok. Dík.
Mám podobné problémy s Pařížankou.Vím, že jsem se s tímto druhem uťal.Měl jsem volit lepší.Ale za 15 let zarodila dvakrát a to velmi málo. V tomto období jsem ji částečně přerouboval (Wiliamsovu, Dicolor) opět nic.Jen poslední dva roky plody ještě než se daly sklízet zhnědly a opadaly.Nebyly hnilobně měkké, naopak byly tvrdé. Co s tím? Porazit?