Host předemnou má zajímavý názor.Však já stříkám asi 15-10dní před plným rozkvětm a to opakuji asi po 4 dnech.Takže stříkám vesměs 2krát.stříkání v květu už dle mého názoru nemá na květopase ani vliv-nic nezachráním.spíše popálím květy které stejně opadají.
Přípravkem Decis, Talstar, Calypso aj. ve fázi myšího ouška /tj., když se objeví první nerozvinuté lístky/ a za 10 dnů opakovat. Když jsou už vidět poupata, je pozdě.
Host předemnou má zajímavý názor.Však já stříkám asi 15-10dní před plným rozkvětm a to opakuji asi po 4 dnech.Takže stříkám vesměs 2krát.stříkání v květu už dle mého názoru nemá na květopase ani vliv-nic nezachráním.spíše popálím květy které stejně opadají.
Květopas je brouk -nosatec, postřik je většinou silně toxický pro včely (stromy sice nekvetou, květy pod nimi však mohou. Považuji za kontraproduktivní postřikem zachránit několik květů a pak provádět pracnou probírku plůdků. Potřevnou redukci květní násady (i když většinou nedostatečnou) provede květopas.
Ne vsechny odrudy jsou stejne nachylne na kvetopasa nejvice jsem mel napadeneho sampiona ostatni tolik ne kdyz je velka nasada kvetu tak nevadi kdyz neco znici dobra probyrka kalamytni vyskyt zatim nebyl neni treba strikat to spise jahody a maliny kdyz jich mate par kusu aby jste neco sklidil.