Odumretie novovysadených hrušiek

peter.k - (2) - 177.81 (?)
7.4.2010 0:36

Ďakujem za názory... samozrejme hľadal som aj na internete, aj v knihách, a takto som si to chcel nejako potvrdiť... bude to najskôr tá spála... viem, že toto ochorenie podlieha ohlasovacej povinnosti, no s tým už nič neurobím, ale aspoň budem vedieť nabudúce... stromčeky sú už samozrejme odstránené, nemal som dôvod nechávať ich na záhrade, takže boli spálené ešte na jeseň...na ich miesto som však vysadil ďalšie, ale KOSTKOVINY a podľa toho čo som čítal sa nemusím obávať žeby dopadli podobne, keďže ide o bakteriálnu spálu JADROVÍN... len je pre mňa záhadou, že mám na záhrade ešte jednu staršiu hrušku a tá nejavila žiadne známky tejto choroby, naopak, mala minulý rok mimoriadne plody, čo sa kvality aj kvantity týka... no a čakal by som, že keď už ide o tak závažné ochorenie, tak že mu padnú za obeť všetky hrušky rad za radom... tento rok rozmýšľam nad postrekom, odporúčajú sa meďnaté prípravky, no dočítal som sa aj o ich nie práve najvyššej efektívnosti... má s tým niekto skúsenosti?

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
peter.k - (2) - 177.81 (?), 5.4.2010 0:19, zobrazeno: 6166x

dobry den, chcel by som poprosit o radu resp. nazor... za posledny rok a pol som vysadil na zahrade 11 ovocnych stromcekov... vsetky sa prijali, akurat dve hrusky mi v lete odumreli... postupne zacal usychat terminal a takisto listy zhora nadol, pricom aj po uschnuti a scerneni sa este nejaku dobu drzali na stromceku az kym neodumrel cely... na stromcekoch boli aj vosky, pricom k chemickemu osetreniu som mozno pristupil neskoro, no aj tak sa mi nezda, zeby mohli len vosky same o sebe sposobit odumretie stromceka... alebo ano???...skor teda vsetko poukazuje na bakterialnu spalu, ale ako ovocinar-amater s tymto nemam skusenosti, takze ide len o domnienku... a preto pisem sem a chcem sa spytat ci podla prilozenych fotiek nevie niekto urcit co sposobilo odumretie... dakujem za odpoved... este doplnim, ze obe hrusky boli na dulovom podpniku a ide o oblast stredneho Slovenska

Dicolor
Dicolor
Dicolor
Dicolor
Clappova
Clappova
Clappova
Clappova

host - 180.2 (?), 5.4.2010 4:20

Dobrý den. Pokud si zadáte do vyhledavače výraz bakteriální spála, tak Vám to ukáže fotky velmi podobné Vašim. Já osobně bych nijak neváhal a tyto stromky odstranil, protože to není nijak velká ztráta. Bakteriální spála je opravdu potvora a ještě k tomu karanténí. Nicméně je to jen můj názor na základě Vašich fotek. Stanislaw

Rony - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1084) - 175.250 (?), 5.4.2010 10:50

Asi máte pravdu s tou spálou ale podobně vypadaly mé stomky omylem postříkané herbicídem na plevele.

peter.k - (2) - 177.81 (?), 7.4.2010 0:36

Ďakujem za názory... samozrejme hľadal som aj na internete, aj v knihách, a takto som si to chcel nejako potvrdiť... bude to najskôr tá spála... viem, že toto ochorenie podlieha ohlasovacej povinnosti, no s tým už nič neurobím, ale aspoň budem vedieť nabudúce... stromčeky sú už samozrejme odstránené, nemal som dôvod nechávať ich na záhrade, takže boli spálené ešte na jeseň...na ich miesto som však vysadil ďalšie, ale KOSTKOVINY a podľa toho čo som čítal sa nemusím obávať žeby dopadli podobne, keďže ide o bakteriálnu spálu JADROVÍN... len je pre mňa záhadou, že mám na záhrade ešte jednu staršiu hrušku a tá nejavila žiadne známky tejto choroby, naopak, mala minulý rok mimoriadne plody, čo sa kvality aj kvantity týka... no a čakal by som, že keď už ide o tak závažné ochorenie, tak že mu padnú za obeť všetky hrušky rad za radom... tento rok rozmýšľam nad postrekom, odporúčajú sa meďnaté prípravky, no dočítal som sa aj o ich nie práve najvyššej efektívnosti... má s tým niekto skúsenosti?

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků8.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?7.3.2025
Obložení bazénu7.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?6.3.2025
Škarabání staré malby11.2.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz