Otázka je, jakou má Charneuská vlastně chuť? Já jsem si pro ně v minulosti jezdil k jednomu zahrádkáři a vsadil bych si na ni (že to byla ona), podle tvaru plodů(stejné jako v atlasech). Tyhle vyfocené plody jsou jiné a chuť je taky odlišná. U tohoto pána jsem také poprvé ochutnal Mac Intosh (světlejší červená, než u Spartana a jasně bylo cítit, že původcem chuti je právě toto jablko a ne Spartan (to se dá těžko takhle popsat). Prostě výtečná lahůdka. U Charneuské mě ale mate její deklarovaná, výrazná chuť. Zajímalo by mě, pokud výrazná je, jestli ji má každý rok stejnou. Jinak, co se týče jehlancovitého vzrůstu(extrémně vzpřímený), ten mně ze známých důvodů vyhovuje, takže se jej nesnažím korigovat) např. Charneuská, Děkanka Robertova, Generál Leclerc (beze zbytku jej převzala i Vonka) aj.