Napadení hrušní

rosti&slavik - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1017) - 88.38 (?)
21.9.2013 14:09

Použijte postřik proti strupovitosti, na trhu jich je dostatek, jen si vybrat podle toho co Vám nabídnou, nebo si vyberete sám(sama).Já používám Baycor, nebo Sylit.

V minulosti, asi pět roku naspátek jsem nepoužíval žádné postřiky.Máme starou letní hrušku-asi to bude Kozačka.Je velmi náchylná strupovitosti.Nějaký flíček při konzumaci nevadí, ale při silném tlaku choroby  v místech napadení strupovitosti praská slupka, a otvírá bránu pro hnilobu.Většinu úrody, asi tři čtvrtiny jsem každým rokem vyhodil shnilou.Poslední roky provádím postřik celkem 2x až 4x po otkvětu, a během léta.I když je strom velký,asi šestimetrový,je to u něj potřeba udělat.Strupovitost loni u mě po postřicích na hrušce nebyla, letos je to o něco horší, ale zvládnutelné.

Máte tam na listech i rez hrušňovou.Nevím jak u Vás,ale u mě nepřectavuje žádný problém,proto proti ní neošetřuju.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 63.230 (?), 21.9.2013 13:47, zobrazeno: 6987x

Prosím p pomoc, letošní úroda hrušní skončila dle obrázku veškerá shnila na stromě a jakýkoliv zralý plod byl napaden sršni a vosami.Poraďte jaký postřik a kdy použít aby se hniloba neopakovala.,a jak zakročit prozi vosám a sršňům.děkuji

rosti&slavik - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1017) - 88.38 (?), 21.9.2013 14:09

Použijte postřik proti strupovitosti, na trhu jich je dostatek, jen si vybrat podle toho co Vám nabídnou, nebo si vyberete sám(sama).Já používám Baycor, nebo Sylit.

V minulosti, asi pět roku naspátek jsem nepoužíval žádné postřiky.Máme starou letní hrušku-asi to bude Kozačka.Je velmi náchylná strupovitosti.Nějaký flíček při konzumaci nevadí, ale při silném tlaku choroby  v místech napadení strupovitosti praská slupka, a otvírá bránu pro hnilobu.Většinu úrody, asi tři čtvrtiny jsem každým rokem vyhodil shnilou.Poslední roky provádím postřik celkem 2x až 4x po otkvětu, a během léta.I když je strom velký,asi šestimetrový,je to u něj potřeba udělat.Strupovitost loni u mě po postřicích na hrušce nebyla, letos je to o něco horší, ale zvládnutelné.

Máte tam na listech i rez hrušňovou.Nevím jak u Vás,ale u mě nepřectavuje žádný problém,proto proti ní neošetřuju.

host - 227.56 (?), 21.9.2013 22:01

Niektoré odrody hrušiek sú citlivejšie na hrdzu hruškovú niektoré ju tolerujú a rodia normálne tak ako je s niektorými odrodami sliviek pri šárke, ja mám napríklad dve hrušky Konferencie a jednu Lucasovu. Konferencie som vďaka hrdzi hruškovej nemal už od roku 2009,stromy mi dajú maximálne do 15 drobných hrušiek a to majú 26 rokov, naproti tomu Lucasova mi dáva každý rok veľa krásnych plodov, Konferencie a Lucasova sú od seba vzdialené 4 metre, podotýkam že som nikdy nestriekal proti hrdzi.

host - 63.230 (?), 22.9.2013 15:48

Takže doporučujete stříkat proti padlí a rzi hruškové, kdy začít s postřikem, co nyní na podzim jak je ošetřit?

host - 14.170 (?), 22.9.2013 16:56

Na padlí se vykašlete. Stříkejte proti rzi a strupovitosti.

host - 227.43 (?), 22.9.2013 20:16

Presne tak ako napísal pán nadomnou, treba striekať proti hrdzi a chrastavitosti, už 4 roky neviem poriadne ako chutí Konferencia.Lucasovu proti hrdzi striekať nemusím ale zase je extrémne náchylná na chrastavitosť na rozdiel od Konferencie ktorá chrastavitosťou netrpí. Jano

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků8.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?7.3.2025
Obložení bazénu7.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?6.3.2025
Škarabání staré malby11.2.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz