132.176: Hardyho maslovka by mala byť (v typickom "prevedení") viac hrdzavá - foto 1-3. Lucasova v typickom tvare je viac "baňatá" - foto 4-7. Obe odrody - tak Lucasova ako aj Hardyho - majú (ak ide o typické plody) hrubšiu a kratšiu stopku. Pre Lucasovu je pomerne charakteristický šikmý odstup hrubšej a kratšej stopky voči dlhej osi plodu, pričom často je šikmo "skosená" celá oblasť okolo stopkovej jamky (viď foto 8). Keďže ale individuálna variabilita plodov je takmer pri všetkých odrodách veľká, je možné že ten plod na Vašej fotke - bez hrdze a s dlhou stopkou v pomere k svojej veľkosti - môže byť jednou z uvedených odrôd. Typická Lucasova a o to menej Hardyho to ale nie je. V takomto prípade je najspoľahlivejším identifikačným znakom plodu jeho chuť. IH
Ivan Hlavatý - Diamantový Zahrádkář (4384) - 234.92 (?),3.12.2018 20:12
132.176: Hardyho maslovka by mala byť (v typickom "prevedení") viac hrdzavá - foto 1-3. Lucasova v typickom tvare je viac "baňatá" - foto 4-7. Obe odrody - tak Lucasova ako aj Hardyho - majú (ak ide o typické plody) hrubšiu a kratšiu stopku. Pre Lucasovu je pomerne charakteristický šikmý odstup hrubšej a kratšej stopky voči dlhej osi plodu, pričom často je šikmo "skosená" celá oblasť okolo stopkovej jamky (viď foto 8). Keďže ale individuálna variabilita plodov je takmer pri všetkých odrodách veľká, je možné že ten plod na Vašej fotke - bez hrdze a s dlhou stopkou v pomere k svojej veľkosti - môže byť jednou z uvedených odrôd. Typická Lucasova a o to menej Hardyho to ale nie je. V takomto prípade je najspoľahlivejším identifikačným znakom plodu jeho chuť. IH