Hruška Lucasova - otázky
|
|
|
|
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář (18316) - 92.38 (?) 15.7.2014 11:08
Ač mívám občas výhrady, zde s panem Kaněrou (potažmo Wimpim)souhlasím:
Slovo afinita znamená česky srustnost a snášenlivost. Je spousta odrud hrušní co se s kdoulí nesnese...
Myslel tím samozřejmě afinitu, jako schopnost srůst (zemědělská afinita / Afinita (zahradnictví) – vzájemná schopnost srůstu roubu a podnože neboli vegetativní afinita - viz wiki). I když možná použil ne zcela přesně slůvko snášenlivost, těžko by to někdo chápal tak, že se hrušeň nesnese s kdoulí, která roste poblíž podobně jako akát.
Tedy Rosťo, myslel jsem, že umíte používat argumenty.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Wimpi - Diamantový Zahrádkář (2112) - 109.116 (?), 15.7.2014 11:03
|
|
|
|
|
|
|
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář (18316) - 92.38 (?), 15.7.2014 11:08
Ač mívám občas výhrady, zde s panem Kaněrou (potažmo Wimpim)souhlasím:
Slovo afinita znamená česky srustnost a snášenlivost. Je spousta odrud hrušní co se s kdoulí nesnese...
Myslel tím samozřejmě afinitu, jako schopnost srůst (zemědělská afinita / Afinita (zahradnictví) – vzájemná schopnost srůstu roubu a podnože neboli vegetativní afinita - viz wiki). I když možná použil ne zcela přesně slůvko snášenlivost, těžko by to někdo chápal tak, že se hrušeň nesnese s kdoulí, která roste poblíž podobně jako akát.
Tedy Rosťo, myslel jsem, že umíte používat argumenty.
|
|
|
|
|
|
|
galloway pippin - Diamantový Zahrádkář (1408) - 179.38 (?), 15.7.2014 11:43
Pohybujeme se v zahradnické oblasti,a budeme používat termíny, které jsou nám známy, všichni jim rozumí, nebo by měli rozumět.V opačném případě dochází k nepochopení.Vzájemná diskuze se vede o zahradnické,vegetatívní afinitě, která má některé charakteristiky zůžené,než afinita v jiných okruzích činností,a nezahrnuje sousedské, bříbuzenské,či ekologické vzájemné interreakce.Tam by se mohlo jednat o vzájemnou snášenlivost, toleranci v závislosti na polaritě dotčených stran.Když nyní mluvíme o afinitě, jedná o srůst, a nikoli sousedskou nesnášenlivost.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 178.235 (?), 15.7.2014 16:19
Mojí zkušební kdouli MA(keř) se nejvíc daří u okapu, tedy ve vlhku, zatímco jiné v sušším terénu živoří.O nadbytku či nedostatku vápníku nelze mluvit, nevápnil jsem, jen hnojím běžným způsobem. AB
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|