Hruška - konference
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 97.84 (?), 11.10.2008 23:42, zobrazeno: 29056x
Dobrý den, zakoupila jsem 1ks hrušky konference- zákrsek.Máme zahradu 200m2 v poloze 360mnm. Moje představa byla, že ji dám k plotu a budu se snažit tvarovat podél plotu. Je to reálné? V zahradnictví my říkali zasadit cca 1,5m-2m od plotu, prý koruna roste pyramidálně, je šance ji trochu vytvarovat podél plotu? Stačí 1Ks ? Bylo my řečeno, že je samosprašná. Mám ještě přikoupit? Jaký druh - nějaký nenáročný. Děkuji za odpoveď Helena
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 97.84 (?), 12.10.2008 10:51
Děkuji moc za odpověď! Poraďte mi prosím jak daleko od plotu ji mám zasadit, když se ji tedy budu snažit tvarovat. Díky Helena
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
KarlosH - (21) - 186.98 (?), 13.10.2008 8:57
S tou konferencí mám trochu problem. V Hypernově mají včil konferenci, naprosto lahodné měkké, jemné, šťavnaté hrušky. Většina konferencí co jsem chutnal v ČR ze zahrad ale za moc nestála. Některé byly skoro uplně bez chuti, asi by se to zlepšilo správným dozráním, nevim... prostě chuťově dost variabilní...
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 161.138 (?), 15.10.2008 0:13
Paní Heleno. Pravděpodobně máte čerstvé zakoupený stromek. Podívejte se na visačku, zda je tam vpravo napsáno podnož: kdoule. V takovém případě byste se nemusela bát vysadit hrušeň k plotu min. jeden metr od. Vedení podél plotu stačí založit tak, že korunu seříznete na dva výhony (až na jaře), které budou rovnoběžné s plotem. Konference na kdouli moc neroste a pravidelně plodí. Je zajímavá narůžovělou dužninou. Mám ji už asi dvacet let (vysazena v trávníku?!), na vrchol dosáhnu, když vystoupím "na špičky", bez žádného zvláštního řezu. V letošním kritickém suchu dala PET zelenou bednu hrušek. Tak ať se vám taky daří. Pavel Skála
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|