Hrušeň Clappova
|
|
 |
 |
host - 151.38 (?) 12.5.2011 14:24
Ta uvedená podnož není podnoží, ale nějaké číslo, které nevím co znamená.Kdybyste se podívala lépe možná tam bude uvedena.Někdy je tam natisknuta slabě, jindy vůbec né.
Hrušeň je krásně rostlá, a předpokládám, že bude na semmenné podnoži.V tom případě čekejte větší stromek, až strom-nedokážu odhadnout jak vysoký, ani jak široký.U Clappovy je opravdu plodnost pozdnější.Na semenné podnoži můžete čekat 8-10 let.Na kdouli dřív-je taky méně vzrůstná.
Jednu hrušeň opravdu můžete pěstovat, ale s podmínkou, že v okolí u sousedů nějaké vhodné jsou.Nebo naroubovat opylovače do korunky.U sousedů je myšleno v okruhu 100,200 m.Nebydlíte doufám na samotě.
Sadit tak, aby byla ta část, na které je naroubováno byla 5-10cm nad zemí.Tady je nutno počítat s tím, že stromek po výsadbě ještě slehne níž.
rostislavik
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
 |
|
bublais - (3) - 251.96 (?), 12.5.2011 12:57, zobrazeno: 10307x
Včera jsem si koupila hrušeň Clappovu, cca 2 m vysokou. Ve starších diskuzích jsem se dočetla zásadní věci, které jako laik dostatečně nechápu.
-Je možné pěstovat jen jednu hrušeň? (Na zahradě ještě meruňka a za rohem švestka) Nebo musí být bezpodmínečně 2ks? (na podzi přikoupím ještě třešeň)
-Opravdu bude strom plodit až za 7-10 let? (přestože se zřejmě nejedná o čtvrtkmen-má 2 metry, podnož 1216-1016)
-Jak daleko musí být od plotu?
- Jak hluboko jí mám zasadit (kolik cm má být roub nad zemí)
Podotýkám že jsem laik, začátečník a jen chci mít pěkný strom, dobré ovoce a stín:)
Velice děkuji za odpověď, hezký den
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 151.38 (?), 12.5.2011 14:24
Ta uvedená podnož není podnoží, ale nějaké číslo, které nevím co znamená.Kdybyste se podívala lépe možná tam bude uvedena.Někdy je tam natisknuta slabě, jindy vůbec né.
Hrušeň je krásně rostlá, a předpokládám, že bude na semmenné podnoži.V tom případě čekejte větší stromek, až strom-nedokážu odhadnout jak vysoký, ani jak široký.U Clappovy je opravdu plodnost pozdnější.Na semenné podnoži můžete čekat 8-10 let.Na kdouli dřív-je taky méně vzrůstná.
Jednu hrušeň opravdu můžete pěstovat, ale s podmínkou, že v okolí u sousedů nějaké vhodné jsou.Nebo naroubovat opylovače do korunky.U sousedů je myšleno v okruhu 100,200 m.Nebydlíte doufám na samotě.
Sadit tak, aby byla ta část, na které je naroubováno byla 5-10cm nad zemí.Tady je nutno počítat s tím, že stromek po výsadbě ještě slehne níž.
rostislavik
|
|
 |
|
 |
 |
|
bublais - (3) - 251.96 (?), 12.5.2011 14:33
Děkuji Vám za odpověď,
na štítku je podnož: a toto číslo, pak ještě 0427 Kláštěr, ale to to asi nebude..
Na samotě nebydlíme, ale opravdu nevím, zda ze sousedů někdo hrušeň má, obávám se, že přímý sousedé asi ne.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 182.227 (?), 12.5.2011 18:21
Klášter měl letos Clappovu na podnoži semenáč.Určitě je na štítku napsáno podnož sem.Že by školka Klášter neměla uvedenou podnož na štítku rozhodně vylučuji.To číslo je číslo uznávacího listu.P
|
|
 |
|
 |
 |
|
bublais - (3) - 251.96 (?), 12.5.2011 19:36
Opravdu na štítku bylo jen to, co jsem opsala..Strom je kupovaný v Obi
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 196.170 (?), 13.5.2011 8:38
Jestli je tam uvedeno školka Klášter - jedná se školku pana Eichlera, Klášter - Hradiště nad Jizerou, takto označují své výpěstky. Zavolejte si tam a oni Vám to snad posle čísla řeknou.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 82.2 (?), 13.5.2011 10:23
K uvedenému už jen dvě věci. pro semenáč od plotu počítejte min. 3m, spíše 4m, jestli máte aspoň trochu dobrou půdu.
A druhá - čtvrtkmen není výška podnože či stromku, ale spůsob zapěstování korunky -pokud Vám větvení korunky začíná v 2m, pak máte zapěstováno na pořádný vysokokmen, je ale jen na Vás, jaký způsob pěstování (u semenáče 1/4 kmen, 1/2 kmen nebo vysokokmen) si zvolíte.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 92.61 (?), 13.5.2011 23:50
Aby skôr rodil, treba mu kmeň priškrtiť drôtom alebo ho krúžkovať.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|