Hrušeň Bohemica
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
viktor111 - Stříbrný Zahrádkář (140) - 168.28 (?), 8.11.2017 12:26
viem a vedel som ze existuju rozne dulove podpniky a teraz si zoberte ze na rastlinnom pase bohemiky je len podpnik: dula! nic viac, este sa so mnou predajca prel, ze vypestok nemusi mat urceny aka je to dula, ze staci len dula a hotovo... tak som odisiel preč a teraz si predstavte, že pribehol ku mne az k autu na parkovisko ospravedlnil sa a povedal ze mal som pravdu ze v dodacom liste, ktory mi ukazal mali napisane ba-29,tak som si ju preto kupil, ze vyskusam, vedel som co uvadza literatura, tak takato je odborna zdatnost predajcov, pred rokom ma ten isty predajca presviedcal o medzistepovani sliviek, kupoval som tam hagantu, strašne dačo...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 252.217 (?), 29.11.2018 13:57
Já bych to zkrátil pod ránou. Odpadne zarůstání a podpoří se růst.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 142.112 (?), 29.11.2018 18:50
Pre mňa je odroda Bohemica najväčším sklamaním v mojej pestovateľskej praxi, jediná jej prednosť je dlhá výdrž.Totálnym sklamaním je jej chuť, fádna, sladká chuť, bez akejkoľvek navinulosti, čakáte pri konzumovaní že po sladkej chuti príde ešte niečo navyše, čo vás poteší a odôvodní jej pestovanie ale čakáte márne.V dobrej viere som ju naštepil na viac stromov a kedže máme dobrú pivnicu, tešil som sa na chuť dobrých hrušiek v neskorej jari. Márne.Postupne preštepujem Bohemiku hlavne na Eriku, ktorej Bohemica v chuti nesiaha ani po päty, tiež Wiensku, Janu a tiež Boscovu a Wiliamsovu.Pestovanie odrody Bohemica bola pre mňa zbytočná strata času ale dobre to bolo na to, že dnes už bombastické opisy vlastností ovocných drevín beriem s veľkou rezervou. S pozdravom
afer
|
|
|
|
|
|
|
host - 234.209 (?), 29.11.2018 22:17
Boscova a Wilamsova patria medzi najchutnejšie odrody. Tieto odrody odporúčam vysádzať. Jana má obrovské plody, ale chuť má iba priemernú. Wienskú som ešte nejedol.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|