Boscova - kráľovná hrušiek. Naozaj?
|
|
|
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Ivan Hlavatý - Diamantový Zahrádkář (4384) - 234.45 (?), 10.8.2019 17:45
Miloš: V tejto mojej záhrade sa hrdza na hruškách nikdy neobjavila, a to v okolí rastie dosť jalovcov. Prečo to tak je, to naozaj neviem. Postrekmi to nebude: Ak nerátam 'plošné postreky' Kuprikolom a Sulkou v marci, tak Boscovka dostala 'len' 3 postreky fungicídom, posledný ešte v máji. Pri tom úplne poslednom jadrovinám som na ňu dokonca zabudol... (kráľovná ako jediná z celej záhrady nepostriekaná - to som si teda dovolil (nechtiac) dosť 😉). Každopádne u mňa žiadne hrušky hrdzu nemajú, ani chrastavitosť. Jediným problémom sú sršne a osy v čase dozrievania, pričom je zaujímavé, že milujú Boscovu, ale ignorujú Nojabrskaju. V mojej 'adoptívnej' záhrade, s ktorou pomáham kamarátovi (vzdialená asi 500m od mojej), sa ale hrdza na hruškách občas vyskytuje. Mám pocit, že hrdzi sa viac darí vo vyšších a vlhkejších polohách - videl som ju aj na fotkách pána Polehlu, a ten sa o stromy určite stará lepšie ako ja. IH
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 107.131 (?), 19.9.2019 5:06
Ja som vlani v Lipt. Mikuláší jedol zo starého stromu v Októbri po Hardyho hruškách očividne Boscovky na okraji mesta v takej aleji, starý strom suchý vrcholec ale nevela veľmi velkých plodou podobných Konferencii iba väčších a komplet sprvu šedivých potom skoro bronzových, jedna s tých dvoch bola trochu nahnitá od špicu. Na chuť mám pamäť, chuť podobná Konferencii konzistenciou avšak výborná - lepšia než Konferencia Arómov, áno výborná. Mne však po dvoch plodoch aj ak minimálne Avranšská viac imponovala, i teraz 2019 sú Avranšské nedostižné tu na Liptove, mám už krásny mňou vrúblovaný stromček aj na záhrade.Neskôr možno hodím foto, tohto roku kým iných je veľa aj Avranšských tak tam jediné dva plody vyhnili ale tom strom schne.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|