Prosím co je to za houbu?
|
|
 |
 |
host - 234.215 (?) 24.9.2018 13:00
Jedovate huby v kosiku -zalezi od toho, ako dlho boli na sebe natlacene a o aky druh huby ide. Napr. Satana by som sa nebala, pouvareni je sam neskodny. Muchotr. Zelenu by som asi zvazovala, ci nevyhodit susedne huby.
Alkohol: znasanlivost s hubami zalezi od druhu hub. Vaclavky, hnojniky napr sa s alkoholom neznasaju =zvracanie. Mlzenky, kolodeje, sa znasaju podmienecne, tj u niekt. ludi mozu vyvolat tazkosti, v spojeni s alkoholom by som neriskovala. Bedle, hlivy mozu u citlivych ludi vyvolat pseudootravu - mozno ide o alergicku reakciu, v kazdom pripade su tazsie na travenie a alkohol tomu neprida.
V nasej rodine sa huby alkoholom nezapijaju. Max pivo po hubach s vajcom tj kozaky, dubaky ok.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 168.21 (?), 23.9.2018 22:00
tak prosím zkuste zajít ve vašem bydlišti za mykologem nebo aspoň za člověkem, který má státní zkoušku ze znalosti jedlých hub a předložte mu fotky tazatelky. Snad uvěříte pak.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 248.215 (?), 23.9.2018 21:13
Kozák má jinou nohu. Ale v každém případě je to stará houba, rourky zespodu začínají chytat plíseň, už bych ji nejedla. Lída
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 168.21 (?), 23.9.2018 21:39
Prosím, věřte, že na snímcích tazatelky je Kozák březový. Přidám foto podobně staré plodnice pro srovnání.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 153.9 (?), 23.9.2018 21:59
Je to hodně špatná fotka... taky hlasuju pro kozák.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 56.72 (?), 24.9.2018 7:50
Tiez si myslim, ze kozak, ale pridavam, ze osikovy. Presne takto v starobe "ruzoveju". Urcite kozak, ale vzhladom na vek kmeťa by som ho nejedla. Taketo nechavam na rozmnozenie. A.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 157.239 (?), 24.9.2018 11:49
Tochu odbočka-když je v košíku omylem nějaká houba jedovatá, včas rozpoznaná a vyhozená-je možné zbylé bez nebezpečí z otravy sníst? A je možné bez zažív.potíží na tepelně upravené jedlé houby pít pivo, nebo víno či destiláty?
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 248.215 (?), 24.9.2018 12:41
Jistě, ty jedlé můžete sníst, jedovaté látky do nich nepřelezou. Alkohol se na houbová jídla nedoporučuje, po některých houbách může způsobit problémy. Lída
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 234.215 (?), 24.9.2018 13:00
Jedovate huby v kosiku -zalezi od toho, ako dlho boli na sebe natlacene a o aky druh huby ide. Napr. Satana by som sa nebala, pouvareni je sam neskodny. Muchotr. Zelenu by som asi zvazovala, ci nevyhodit susedne huby.
Alkohol: znasanlivost s hubami zalezi od druhu hub. Vaclavky, hnojniky napr sa s alkoholom neznasaju =zvracanie. Mlzenky, kolodeje, sa znasaju podmienecne, tj u niekt. ludi mozu vyvolat tazkosti, v spojeni s alkoholom by som neriskovala. Bedle, hlivy mozu u citlivych ludi vyvolat pseudootravu - mozno ide o alergicku reakciu, v kazdom pripade su tazsie na travenie a alkohol tomu neprida.
V nasej rodine sa huby alkoholom nezapijaju. Max pivo po hubach s vajcom tj kozaky, dubaky ok.
|
|
 |
|
 |
 |
|
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář (18316) - 236.1 (?), 24.9.2018 16:04
Tiez si myslim, ze kozak, ale pridavam, ze osikovy
Nevím, jak ve slovenštině, v češtine rozlišujeme kozáky (s hnědou hlavou, měkší) a křemenáče (tvrdší s červenou či oranžovou hlavou). Osikový existuje jen křemenáč s krásně červeným kloboukem, který si barvu zachovává (na rozdíl od březového) i u starších plodnic. Na fotce je kozák, ale ve stadiu, kdy už není moc k jídlu.
Suchohřib lze zcela vyloučit. Tak stará plodnice by měla rourky zelenožluté a otlačeniny modročerně zbarvené.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 182.227 (?), 24.9.2018 18:23
Sypu si popel na hlavu. Hřib hnědý by byl na otlačených místech modrý.P
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|