Výluh z kopřiv

gazzo - (5) - 231.77 (?) 
12.5.2013 22:33

jestli to dobře chápu mohu tím hnojit i račata, okurky,pariky v plodu?a vystačí bohatě toto hnojio nebo je dobré si něco ještě přikoupit na lepší růst?má to cenu?

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

pata - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (109) - 54.251 (?), 31.10.2013 23:45

"jestli to dobře chápu mohu tím hnojit i račata, okurky, pariky v plodu?a vystačí bohatě toto hnojio nebo je dobré si něco ještě přikoupit na lepší růst?má to cenu?"

Ano, chápete to správně, je to výborné hnojivo a nemusíte se omezovat jen na kopřivu. Klidně do toho dejte veškerý plevel co vytrháte. Kopřiva,  spolu s vojtěškou, obsahuje asi toho nejvíc. Pokud nechcete, aby vám výsledný produkt zapáchal (a je to pořádný hnus – no fuj!!), kupte si akvaristicky vzduchovací motorek, kus hadičky a velký vzduchovací kámen a po celou dobu nechte provzdušňovat obsah.

Pokud dodáte do celku ještě trochu kvalitního kompostu (nejraději vermikompostu) a polévkovou lžíci cukru, budete mít vynikající hnojivo s obsahem E.M. – Efektivních mikroorganismu, takzvaný „Compost Tea“ Více tady.

Ještě dodám, že správně vyrobený „kompost tea“ nezapáchá!!!
Tenhle chlápek by o tom mohl vyprávět.

Reniii - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (621) - 146.37 (?), 1.11.2013 10:04

Já jsem letos poprvé zalévala zkvašenými kopřivami. Teda smrad je to hroznej, ve skleníku to smrdí dva dny laugh ale myslím že díky tomu jsem letos neměla mšice na paprikách. Jinak jsem musela vždycky alespon jednou stříkat.

Běžně ničím nehnojí, když sázím rostliny dostanou do díry kompost a gran. hnůj. Jen letos jsem vyjímečně stříkala Wuxalem, kvůli nedostatku vápníku.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nová STIHL MS 2601.12.2024
Rachot při vypouštění vody z pračky do odpadu30.11.2024
Pracovní stůl skládací26.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz